​Jose Marti'nin doğum tarihi 1853 yerine 1835 yazıldı

WhatsApp hattımıza gelen ihbar üzerine yaptığımız haber ses getirdi. İstanbul'da Esenyurt Belediyesi, haberimiz üzerine bakımsızlıktan dökülen Küba Dostluk Anıtı'nı yeniledi, ancak bir eksikle...

Abone ol

Ulusal Kanal haber yaptı, yetkililer harekete geçti.

WhatsApp hattımıza gelen ihbar üzerine yaptığımız, bakımsızlıktan dökülen ve büstleri çalınan Küba Dostluk anıtı yenilendi.

Onarım çalışmaları Esenyurt Belediyesi tarafından 1 gün içinde yapıldı. Çalışmalar kapsamında anıt baştan aşağı elden geçirildi.

Önce dökülen mermer plakalar onarıldı, ardından da daha önce çalınan Atatürk ile Jose Marti'nin yan yana buluduğu büst yeniden yapılarak yerine konuldu.

Ancak çalışmalar sırasında önemli ayrıntı gözden kaçtı. Belediye, yenilediği büstte Küba'nın milli kahramanlarından biri olan Jose Marti’nin doğum tarihini 1853 yerine 1835 yazdı.

Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız belediye çalışanları, aramalarımızı cevapsız bıraktı.

Küba’nın İspanyollara karşı verdiği özgürlük savaşını başlatan Marti, 42 yaşında Dos Rios savaşında öldürüldü.

Ünlü Guantanamera şarkısının sözlerini yazan Marti, Güney Amerika’nın en çok saygı duyulan özgürlük kahramanlarından biri.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye şehitlerini uğurladı Gündem İstanbul trafiğinde son durum Gündem 14 Aralık 2016 İstanbul'da okullar tatil mi? (Okullar yarın tatil mi) Gündem Manisa'da hamile kadın Ebru Tireli'yi darp ettiği iddia edilen kişi tutuklandı Gündem