Piyasalar kritik viraja girdi

Ağustos ayı ekonomik kararlar açısında oldukça hareketli günlere sahne olacak. Ortadoğu ve Karadeniz'in kuzeyinde yaşanan sıcak gelişmeler, ülkeleredeki siyasi çalkantılar piyasaların yönünü belirleyecek. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu belirleyecek. Ve Köşk seçimlerinden sonra da Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

Abone ol

Ağustos ayı veriler ve açıklanacak kararlar açısından oldukça hareketli günlere sahne olacak.

Ağustos'un ilk haftasında gözler Avrupa Merkez Bankası'nda olacak. 7 Ağustos'ta Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Ancak genişleme politikası izeleyen Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesi beklenmiyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ise 8 Ağustos'ta Türkiye değerlendirmesini açıklayacak. Siyasi çalkantılar nedeniyle endişeli olan yatırımcılar, Moody's'in açıklayacağı kredi notunu yakından takip edecek.

Dünya ekonomi aktörlerinin hamlesi ve Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 27 Ağustos'ta da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Aylardır Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "faiz indirin" baskısına direnen Merkez Bankası'nın politikasında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

ulusalkanal.com.tr

Partisinin Gazze politikasını eleştirip istifa etti Gündem Önkibar'dan Mahmut Tanal'a sert yanıt! Gündem Gündemi Başkanlık sistemi Gündem TSK'daki F-Tipi subayların önüne geçilecek Gündem