TSK'dan İdlib operasyonu açıklaması! Operasyon 3'üncü gününde

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye sınırını geçti. Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından terör koridoruna ikinci neşter vuruldu. TSK'dan yapılan açıklamada, "8 Ekim'de keşif faaliyetlerine başladı." denildi

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri terör koridoruna ikinci neşteri atıyor... Mehmetçik, İdlib operasyonu için Suriye sınırını geçti.

Türk ordusu, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından bölgedeki ağır operasyonda ÖSO'ya destek verecek. Şartların zorlaşması durumunda ise Mehmetçik devreye girecek.

İdlib operasyonuna ilişkin açıklama Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapıldı. Açıklamada, 8 Ekim'den itibaren keşif faaliyetlerine başlandığı belirtildi. "Bölgede görev angajman kuralları çerçevesinde devam ediyor." denildi.

Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde başlayan İdlib Harekatı için belirlenen isim ise "Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü." Türk askeri sınırı geçerek faaliyetlerine başlarken Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki hareketlilik de sürüyor.

Astana'da anlaşılan çatışmasızlık bölgelerinden biri olan İdlib için Türkiye, Rusya ve İran kentin "çatışmasızlık bölgesi" olmasında anlaşmıştı. Bu kapsamda İdlib'e yapılacak intikal için Hatay'a giden çok sayıda paletli zırhlı personel taşıyıcı ile askeri araçlar, Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.

Gözlemci kuvvet olarak Suriye topraklarında görev alacak Türk askeri, 14 ayrı noktaya konuşlanacak. İdlib'de zırhlı birlikler de görev alacak. Rusya ve İran askerleri ise Suriye ordusunun bulunduğu İdlib'in doğu ve güney noktalarında kontrolü sağlayacak.

TSK'nın açıklaması şu şekilde:

30 Aralık 2016 tarihinde Suriye’de ilan edilen ateşkes rejiminin sürdürülmesi maksadıyla, Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran garantörlüğünde Astana Süreci başlatılmıştır.

Süreç kapsamında; ateşkes rejiminin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla, Suriye’de “Gerginliği Azaltma Bölgeleri / Çatışmasızlık Bölgeleri” belirlenmiştir.

Gelinen aşamada, ateşkes rejiminin takibi maksadıyla, garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, İdlib Bölgesinde icra edeceği harekât kapsamında, gözlem noktaları tesis etmek üzere 08 Ekim 2017 tarihinden itibaren keşif faaliyetlerine başlamıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler.

ulusal.com.tr

Türkiye ve İran'ın yakınlaşması yeni bir dönemin kapısını araladı Gündem Sakarya'da tapu müdürlüğünde kimyasal alarmı verildi Gündem Türk askeri İdlib'e girdi! Ruslardan açık destek Gündem İdlib'de çatışmasızlık bölgesi Gündem