Yasak avcılığa geçit yok

ÇANAKKALE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları son denetimde, avlanması yasak olan 20 santimden daha küçük boydaki 41 kilo lüfer balığına el kondu.

Abone ol

Su ürünleri avcılığına ilişkin getirilen yasaklara uyulup uyulmadığı konusunda denetimlerini sürdüren Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2015 yılının ilk 11 ayında denizler; iç sular, karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, yol güzergahları, işleme tesisleri, soğuk hava depoları ile toptan ve perakende satış yerlerinde toplam 2 bin 356 denetim gerçekleştirdi. Yetkili diğer birimler olan sahil güvenlik, jandarma, emniyet güçleri ve zabıta müdürlüklerinin de destek verdiği denetimlerde; mevzuata aykırı şekilde avcılığı yapılan toplam 30 bin 402 kilogram su ürününe el konuldu. 90 ihlale ilişkin olarak 85 bin 812 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca 2 bin 500 metre trol, tırıvırı, olta, monofilament misina, serpme ve uzatma ağına, 6 zıpkın, 8 dalış elbisesi, 2 dalış tüpü, 1 şişme bot, 1 dalış kompresörü, 1 elektroşok cihazına el konuldu.

TEZGAHLARA DA DENETİM

Ayrıca balık tezgahlarında önceki gün yapılan denetimlerde, toplam 41 kilo küçük boyda lüfer balığına el kondu. Bir esnafta 28, bir başka esnafta ise 13 kilo lüfer balığının, avlanması yasak olan 20 santimden daha küçük olduğu belirlendi. Balıklara el konulurken, 2 esnafa da bin 55'er lira idari para cezası kesildi. Balıklar, teslim edildiği Milli Emlak Müdürlüğü'nce açık artırma ile satıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yetkili diğer birimlerle işbirliği içinde yasadışı ve kaçak avcılıkla mücadele amacı ile denetimlerini etkin ve sürekli bir şekilde yürütmeye devam edeceklerini açıkladı. DHA

Mehmet Selim Kara için anma töreni düzenlendi Yurt PKK esnafa saldırdı Yurt Niğde'de uçak düştü ihbarı jandarmayı harekete geçirdi Yurt İstanbul'da 1 milyon şişe sahte parfüm ele geçirildi Yurt