Erzurum'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Abone ol

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5.0 km olarak açıklandı. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş gibi çevre illerden de hissedildi.

Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Biriminden (SAKOM) alınan bilgiye göre, depremde şu ana kadar Marifet köyünde 1 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Olay yerine 5 adet 112 ambulansı ve 2 UMKE ekibin görevlendirildiği belirtilerek Erzurum İl AFAD Müdürlüğünce olay yerine 6 araç ve 24 personelin sevk edildiği kaydedildi.

ERZURUM VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Erzurum Valisi Okay Memiş, Köprüköy ilçesi merkezli 5,2 büyüklüğündeki depremde, can kaybının yaşanmadığını, birkaç köyde yıkım olduğu yönünde ihbar aldıklarını bildirdi.

Vali Memiş, depremin hemen ardından Köprüköy ilçesine hareket ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de bölgeye ulaşmaya çalıştığını ifade eden Memiş, "Depremde can kaybı yaşanmadı, birkaç köyde yıkım olduğuna ilişkin ihbar var." dedi.

Erzurum Valisi Okay Memiş şunları söyledi:

- Panik yapılmamasını önemle istirham ediyorum. Vatandaşlarımız güvende olduklarını kendileri değerlendirebilirler. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan bize bir talep olmadı. Konuyu takip ediyoruz, şu an çok yeni durum. İlçenin Kaymakamı, AFAD İl Müdürümüz hareket halinde. İhbar aldığımız bir kaç köy var. O köylere jandarmamız uluşmak üzere. Bazı köylerden yıkım olduğuna dair ihbar geliyor. Köprüköy'e bağlı Alaca ve Doğatepe mahallelerinde hasar olduğu ihbarı ulaştı.Fakat can kaybına ilişkin bize gelen bir bilgi yok.

Köprüköy, bizim küçük ölçekli ilçelerimizden. Köylerde olduğu için köylerde nüfusumuz çok az değildir. Ancak nüfusun çok önemi yok bir tek vatandaşımızın bile sağlığı bizim için çok önemli.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM: ''BÖLGEYE EKİPLERİMİZİ SEVK ETTİK''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'da Erzurum'un Köprüköy ilçesi merkezli 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerin inceleme başlattığını bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

- Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun.

KÖPRÜKÖY-HINIS KARAYOLUNDA HEYELAN MEYDANA GELDİ

Meydana gelen deprem sonrasında Hınıs ve Köprüköy arasında bulunan yol heyelan sebebi ile kapatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgiye göre de haberleşmede kesintiye yol açan olumsuz bir durum oluşmadı. Kayabaşı köyü yolunun heyelan nedeniyle kapalı olduğunun öğrenildiği ve kara yolları ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.

Türk Kızılayın Erzurum ve Ağrı'da 3 ikram ve bir haberleşme aracını olay yerine yönlendirdiği, hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine intikal halinde olduğu ve gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

ENKAZ ALTINDA KALAN 2 KİŞİ SAĞ OLARAK ÇIKARTILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depremde, Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ olarak çıkarıldığını bildirdi.

21 ilde saadet zinciri operasyonu: 26 kişi adliyeye sevk edildi Gündem Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'deki görevine hazırlanıyor Gündem Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı: Bulgaristan'ın seçime müdahale iddiası reddedildi Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş açıklaması: ''Demirtaş da 'Hataları tekrar etmezsek helalleşebiliriz' diyor'' Gündem