3 kardeşi öldüren sanığa müebbet, babasına 25.5 yıl hapis

BURSA'da 27 yaşındaki Şefik, 26 yaşındaki Emrah ve 25 yaşındaki Ferit Ece kardeşleri, öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 31 yaşındaki Umut Çetin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, babası 62 yaşındaki Hurşit Çetin de cinayete yardımcı olmak suçundan 25.5 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Abone ol

Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Hüseyin Kanalıcı Caddesi'nde 2014 yılı eylül ayında cadde üzerinde market işletmecisi Hurşit Çetin, iddiaya göre otomobille hız yaptıklarını ileri sürdüğü Şefik, Emrah ve Ferit Ece kardeşleri uyardı. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, bu kez olaya Hurşit Çetin'in hakkında suç kaydı bulunan oğlu Umut Çetin de karıştı ve tabancayla ateş açtı. Umut Çetin, 3 kardeşten Ferit'i olay yerinde, kaçan Şefik Ece'yi babasının evine sığınırken öldürdü, Emrah Ece ağır yaralandı. Olay yerinde 38 boş kovan bulunurken, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamayan Emrah Ece'nin, ailesinin organlarını bağışladı, alınan karaciğeri, kalbi, böbrekleri ve korneaları organ bekleyen hastalara nakledildi.

ACILI AİLE; EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILSINLAR

Polis tarafından yakalanan ve sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanan Umut Çetin ile babası Hurşit Çetin hakkında Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında 3 oğulları öldürülen Elmas ve Fedai Ece çifti ve akutlarıyla tutuklu sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada ağlayarak, öldürülen 3 oğlunun kokusuyla yaşadığını söyleyen anne Elmas Ece, "Ben çocuklarımın kokusuyla yaşıyorum. Onlar benim güllerimdi. Hayatlarının baharında güllerimi soldurdular. Ben onlarla uyuyordum, şimdi giydikleri elbiselerin kokularıyla avunuyorum. Sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" dedi.

Baba Fedai Ece de duruşmada 3oğlunu öldüren sanıkların en ağır cezayı almalarını istedi.

SİLAH DOĞRULTANA ATEŞ ETTİM

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan Umut Çetin, babası Hurşit Çetin'in otomobille patinaj yapıp müşterileri rahatsız eden Ece kardeşleri uyardığını ileri sürerek, "Bu sırada Şefik Ece de babama, 'yaparsak ne olur, rahatsız oluyorsan iş yerini kapat' diyerek çıkıştı. Bunun üzerine tartışma başladı" dedi. Elini kaldırarak babası ile doğru konuşulmasını istediğini belirten Umut Çetin, "Bu sırada biri elime vurunca kavga başladı. Ben yere düştüm. Bana ve babama vurmaya başladılar. Belimdeki silahlardan biri yere düştü. Biri silahı alıp bana doğrulttu ancak ateş edemedi. Ben belimdeki diğer silahı çıkartıp tabancayı alan o kişiye doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Biz kendimizi savunduk. Olaydan sonra arabaya bindik. Polislere teslim olmaya giderken yolda ekipler bizi yakaladı" diye konuştu.

Sanık Hurşit Çetin de savunmasında oğlu Umut'un üzerinde silah olup olmadığını bilmediğini öne sürerek, "Ölen gençlerle aramızda hiçbir husumet yok. Ben hiç silah kullanmadım. Suçsuzum. Benim oğlumu azmettirmem ya da ona yardım etmem söz konusu değil. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Kısa aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti Umut Çetin’e, kaçıp babasının evine sığınırken Şefik Ece'yi öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, Ferit ve Emrah Ece'yi öldürdüğü için de 18'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme Umut Çetin'i ayrıca olayda ruhsatsız silah kullandığı için da 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Umut Çetin'in 'cinayete yardım ettiği' iddiasıyla yargılanan babası Hurşit Çetin’e önce ömür boyu hapis cezası veren mahkeme, daha sonra bu cezaları 8'er yıldan toplam 24 yıla indirdi. Hurşit Çetin, ruhsatsız silah taşımaktan da 1 yıl 6 ay hapse mahkum oldu.DHA

Hakkari'de PKK'ya ait yaşam malzemesi ele geçirildi Yurt Hilal'in öldürülmesinin ardından ortaya çıkan kahreden detay! Yurt Hafif ticari araçla öğretmen servisi çarpıştı: 17 yaralı Yurt Akdeniz'de 4,4 büyüklüğünde deprem Yurt