Dünyadan İdlib için başsağlığı mesajları

İdlib'de hava saldırısı sonucu şehit olan askerlerimiz için arka arkaya başsağlığı mesajları geldi.

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İdlib'de şehit olan askerlierimiz için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, "Türk askerlerinin şehit olması haberini derin üzüntüyle karşıladım. Size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyorum. Allah rahmet eylesin."dedi.

Ayrıca Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda "Başın sağ olsun, kardeş Türkiye." ifadeleri yer aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Türkiye'nin bu büyük acısını şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına paylaşıyorum, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

Bir açıklamayı da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, yaptı. Tatar, "Terörü durdurmak, Türkiye'ye yönelik tehditlere son vermek üzere İdlib'de bulunan Türk askerine yapılan hain saldırı sonucu Mehmetçiklerimizin şehit düşmesini, çok sayıda kardeşimizin yaralanmasını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ve Ukrayana Dışişleri Bakanı Dışişleri Vadim Pristayko da taziiye mesajlarını iletti.

İngiltere Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Saldırıyı kınıyoruz, Türk halkına yürekten başsağlığı diliyoruz" denildi.

ulusal.com.tr

Siyasi partilerde İdlib hareketliliği Gündem İdlib tuzağını günler öncesinden anlattı Gündem Türk ve Rus heyetlerin görüşmesi sona erdi Gündem Kremlin: Erdoğan ve Putin, 5 veya 6 Mart'ta görüşebilir Gündem