Seracılığın başkenti Antalya’da üretici, topraksız tarıma yöneldi
Seracılığın başkenti Antalya’da üretici, topraksız tarıma yöneldi. Gazipaşa ilçesinde Fatih Tural, ailesiyle birlikte topraksız tarım serasında marul yetiştiriyor. Haftada yaklaşık 5 bin lira kazanana genç üretici, toprak kirliliğini de önlemeyi amaçlıyor.
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde üretici, 2 yıllık araştırmanın sonucunda, topraksız tarımı tercih etti. Tarla kiraladı, serasını kurdu.
Şimdi o serada modern tarım teknikleri kullanılıyor.
Fatih Tural, hem okuyor, hem de topraksız tarım yapıyor. Ailesiyle birlikte başladıkları bu üretimde, haftalık 11 bin marul hasat ediyorlar. 6 dönüm araziden haftalık elde ettikleri kazanç ise, 5 bin lira.
Kullandıkları sistem ise Türkiye’de oldukça yeni.
Peki, bu sistem üreticiya ne gibi faydalar sağlıyor?
"Bu sistemle biz birim alana daha fazla fide ekiyoruz. Daha çabuk hasat oluyor. Yaklaşık 30-35 gün gibi bir sürede kıvırcıklar hasada geliyor. Hiçbir şekilde ilaç kullanmıyoruz. Yani sadece gübremiz var. O da toprakta verilenin 5’te biri kadar gübre kullanıyoruz. Gelecek nesilleri için toprak kirliliğini, nitrat kirliliğini önlüyoruz."
ulusal.com.tr