Sebze ve meyve ihracatçılarının umudu Çin

Rusya ile yaşanan uçak krizi ile çıkmaza giren yaş sebze ve meyve ihracatında çıkış yolları aranıyor. Bu yollardan biri de Çin.

Abone ol

Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra yeni pazar arayışlarına giren Türk yaş sebze ve meyve ihracatçıları, Çin'e yöneldi.

Türkiye ile Çin arasında yapılan protokolden sonra, Çin Tarım Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'de üretim yapan yaş sebze meyve ihracatçısı firmalar ve üretim alanlarında incelemelerde bulundu.

"Rusya ile yaşanan krizden dolayı ülkemizin yeni bir pazara ihtiyacı vardı. Bakanlığımızın yürüttüğü proje kapsamında Çin heyetini ağırladık. Bundan sonra da Çin gibi büyük bir ekonominin açılması ülkemiz, üreticimiz ve ihracatçımız için daha iyi olacaktır."

Kocaeli, Bursa, Denizli, Isparta, Konya, Niğde ve Manisa gibi illere giden Çin heyeti; paketlemeden saklamaya kadar birçok alanda bilgi alarak rapor hazırladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Uzmanı Serkan Soykan da heyete eşlik etti.

"Türkiye ile Çin arasında imzalanan protokol uyarınca Çin'e kiraz ihracatının önü açılmıştır. Çin'e ihracat sezonu öncesinde Çin'li heyet ülkemize gelerek gerek paketleme tesisleri gerekse üretim alanlarında ziyaret çalışmaları yapmaktadır."

ulusalkanal.com.tr

Rusya, Türkiye'den kabak ithalatını "resmen" durdurdu Ekonomi Rusya, Türkiye'den kabak ithalatını "resmen" durdurdu Ekonomi Kayısıda rekolte 386 bin ton bekleniyor Ekonomi Kayısıda rekolte 386 bin ton bekleniyor Ekonomi