1 Mayıs'a Vatan damgası

Vatan Partisi 1 Mayıs’ı tüm yurtta büyük bir coşku ile kutladı.

Abone ol

Bakırköy'de 1 Mayıs! Emeksiz Vatan, Vatansız emek olmaz

İstanbul, Zonguldak ve İzmir’de Türk-İş ile meydanları dolduran Vatan Partililer, Çanakkale’den Hatay’a, Lüleburgaz’dan Adana’ya kadar her alanı Türk Bayrakları ile gelincik tarlasına çevirdiler.

BAKIRKÖY’DE ÖZGÜRLÜK RÜZGARI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 1 Mayıs’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda konuştu. Timur Selçuk’un konseri ile başlayan kutlamalara Vatan Partisi’nin çağrısı ile Türk-İş, Taşeron İşçileri Derneği, ADD, CKD, TGB ve TLB katıldı. Vatan Partisi İstanbul milletvekili adaylarından İstanbul E. Valisi Erol Çakır, E. Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, E. Devlet Bakanı Tayfun İçli, Em. Tümamiral Soner Polat, Avukat Günizi Dizdar ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu ile binlerce yurtseverin katıldığı mitinge “Vatansız emek, emeksiz vatan olmaz” sloganı damgasını vurdu.

Doğu Perinçek yaptığı konuşmada küreselleşme tehlikesine dikkat çekti. “Vatansız emek, köle emeğidir” diyen Perinçek şunları söyledi:

“Kaldıralım bayraklarımızı. Görsünler okyanusun ötesinden, berisinden. Bu bayrak diz çökmeyenlerin bayrağıdır. Bu bayrak, emperyalizme direnenlerin, ilk İstiklal Savaşı’nı kazananların bayrağıdır. Bu bayrak zaferlerin bayrağıdır. Bu bayrakla biz, buradan emeğimize sahip çıktığımızı ilan ediyoruz. Bu bayrak alın terinin bayrağıdır. Bugün emeği savunma mevziisi, mazlum milletlerin emperyalizme karşı direniş mevziisidir. Bu bayrak, bütün mazlum halkları, emekçileri ayağa kaldırmış bayraktır.”

“VATANI SAVUNMA KALIN TERİMİZİ KORUMAKTIR”

“Vatansız emek, emeksiz vatan olmaz. Gübreyi attığımız, harmanı kaldırdığımız yerdir vatan. Fabrika bacalarının tüttüğü yerdir vatan. Vatan emektir. Vatansız emekçi olmaz.

Emekçi bugün emeğini vatanına sahip çıkarak koruyor. 1980’den bu yana tarihimize bakalım. 35 yıldır vatanımıza saldırıyorlar. Milletimizin birliğine saldırıyorlar. Emeğimize el koymak için milli devlete saldırıyorlar. Alın terimize el koymak için saldırıyorlar. Biz vatanımızı savunurken alın terimizi savunuyoruz.

Türkiye çok önemli bir eşikte. Yeni bir küresel fesatla karşı karşıyayız. Bizi küresel saldırı ile işten attılar, çarşılarımıza filler girdi, tarlalarımıza gübre atamaz olduk. İsrail’den tohum, saman ithal eder hale geldik. Emeğe saldırı ile vatana saldırı birleşti.”

“CUMHURİYET BİZİM EKMEK KAPIMIZ”

“Cumhuriyet bizim ekmek kapımız, Cumhuriyet kimsesizlerin cumhuriyeti. Cumhuriyetimizi savunursak ekmeğimizi savunuruz. Fesatları göğüslemeye hazırız. Davulcularımız şimdi tokmakları küresel efendilerin kafalarına vuracak.

Ekmeğimize el koyan, emekçiyi ezen, dükkanlarımızın camlarını indiren rejim şimdi Cumhuriyetimize karşı son hançerini saplama hazırlığında. Biz onları tepeleyeceğiz. Hükümet olacağız. Halk hükümet olacak. Devlet halkın olacak. Emekçiler olarak Atatürk’ün Cumhuriyetini kesinlikle kuracağız.”

“FERMAN OKYANUS ÖTESİNİNSE DAĞLAR BİZİMDİR”

“Rejim PKK’yı hükümet yapıyor. AKP, CHP, PKK ittifakı hükümet olacakmış. Ferman okyanus ötesinden gelmiş. Ferman okyanus ötesininse, dağlar bizimdir. 7 Haziran seçiminde emperyalist merkezlerin bölücü terör örgütünü Hükümet ortağı yapma planını bozguna uğratacağız. Hakkari ile Siirt ile birleşerek bu planı bozguna uğratacağız.

Buradan çağrı yapıyoruz, elinizdeki silahları atın. Yaraları saralım. Edirne’den Hakkari’ye Mustafa Kemal’in başı dik Türkiye’sini kuralım. Eğer silahları atmazsanız, söz veriyoruz, Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz.”

ONBİNLER GÜNDOĞDU’DA BULUŞTU

Vatan Partisi İzmir İl Örgütü 1 Mayıs'ta binlerce vatansever ile birlikte alanlardaydı. Binlerce İzmirli ile Alsancak Gar'dan Gündoğdu Meydanı'na yürüyen partililer "Vatan Emek Namus, Yaşasın 1 Mayıs" sloganları eşliğinde alana giriş yaptı. Mitingde 1 Mayıs 1977’de Taksim’de katledilenler ve iş kazaları sonucu hayatını kaybeden işçilerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu. Vatan Partisi İzmir milletvekili adayları da Gündoğdu Meydanı'nda işçilerimizi yalnız bırakmadı.

EMEĞİN BAŞKENTİNDE VATAN BAYRAĞI DALGALANDI

Emeğin başkenti Zonguldak’ta Türk-İş ve Vatan Partisi alanı doldurdu. Türk-İş’in üç merkezden biri olarak belirlediği Zonguldak’ta binlerce emekçi alanlara indi.

ANTALYA’DA BİRLİK MAYISI

Antalya'da 1 Mayıs emek bayramının adresi, Aydın Kanza Parkı oldu. Vatan Partisi milletvekili adayları, yüzlerce yurttaşın oluşturduğu kortejin en önünde yerini aldı. Emekçi, köylü ve öğrencilerle kol kola yürüyen adaylara ilgi büyük oldu. Alana dev işçi maketiyle giren partililer coşkuyla karşılandı.

DENİZLİ’DE VATAN’IN ADAYLARI TEKSTİL İŞÇİLERİ İLE KOL KOLA YÜRÜDÜ

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda il binası önünde toplanan Vatan Partisi, İstiklâl Caddesi üzerinden Ulus Meydanı’na yürüdü. Tekstil işçileri ile taşeron işçilerinde bulunduğu yürüyüşün en önünde Vatan Partisi’nin milletvekili adayları Yadigar Özen, Ufuk Abalıoğlu, Füsun Özçelik ve Hüseyin Mercan var.

Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı Gündem Türk-İş'ten Taksim Anıtı'na çelenk Gündem F-Tipi kıskaçta! Gündem Bugün 1 Mayıs İşçi bayramı! Ama onlar bayramlarını kutlayamadılar Gündem