Vatan Partisi ve TGB’den PKK'ya ödül protestosu: ''PKK'ya verilen ödül Mehmetçiğe kurşundur''

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin PKK'nın yayın organı Jin TV'ye ödül vermesine İzmir'de Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tepki gösterdi. İzmir Mimarlar Odası, Ankara şubesine karşı açıklama yapmaya davet edildi.

Abone ol

PKK'nın yayın organı JİN TV'ye ödül veren Mimarlar OdasıAnkara Şubesi İzmir'de Vatan Partili mimar ve mühendisler ile Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından protesto edildi.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Cengiz Çakır, Mimarlar Odası'nın ödülü için 'kesinlikle kabul edilemeyecek bir tutum' olarak niteledi:

- Mimarlar Odası Ankara Şubesinin bu ödülün PKK'nın yayın organında görevli bir haberciye verilmesi kesinlikle kabul edilemeyecek bir tutumdur.

TGB İzmir İl Başkanı Aylin Kum ise Ankara Valiliği ile Cumhuriyet Savcılığı'na ödül töreninin iptal edilmesi çağrısı yaptı. Kum, İzmir Mimarlar Odası'nı da tutumunu açıklamaya davet etti:

- Ankara Şubesi'nin PKK'ya ödül vermesine sessiz mi kalacaksınız İzmir şubesini tarafını belli etmeye çağırıyoruz. Bu tavrı kabul etmeyerek Türkiye'nin tarafında yer alan Kahramanmaraş şubesinden mi olacaksınız, yoksa sessiz kalarak bu hainliğe dahil mi olacaksınız Eğer bu hainliğe dahil olacaksınız Türk gençliği, vatansever Türk milleti o koltuklarda oturmanıza izin vermez.

Bu arada PKK'nın kanalı Jin TV'ye ödül veren Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan FOX TV'de İsmail Kuçükkaya ile Çalar Saat programına çıkarıldı. Programda, odanın PKK kanalı JİN TV'ye ödül vermesi konusu gündeme dahi getirilmedi. Yaklaşık 45 dakika boyunca FOX TV'de Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ni aklayan bir yayın yapılması dikkat çekti.

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi sonuçlandı Yurt İstanbul'da 2 baraj alarm veriyor: Kazandere ve Pabuçdere kurudu Yurt Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak uyarı Yurt Adıyaman'da 261 eve karantina kararı Yurt