Üniversiteye yolsuzluk operasyonu!

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne ihaleler yolsuzluk operasyonu yapıldı. Genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, enstitü müdürü ve dekanların da aralarında olduğu 68 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Mardin Artuklu Üniversitesi'ne ihale yolsuzluğu operasyonbu yapıldı. Soruşturma kapsamnıda aralarında Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Profesör Doktor Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Zekiye Sarıkartal'ın da bulunduğu 68 kişi gözaltına alındı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ve Mali Polis ekiplerinin başlattığı operasyon üniversitede yapılan ihalelere fesat karıştırıldığı gerekçesi yapıldı.

Operasyonda polis, Rektör Profesör Doktor Serdar Bedii Omay'ın odası başta olmak üzere rektör yardımcıları ve dekanların odalarında da aramalar yaparak, çok sayıda bilgisiyar, hardisk, evrak ve dosyalara el koydu.

Artuklu Üniversitesi'nde geçen Temmuz ayında üniversitede yapılan ihalelerde, "Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle bir operasyon yapılmıştı.

YÖK'ten alınan izinle devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınacak şüphelilerin sayısının artabileceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

50 askere soruşturma Gündem Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yangın Gündem G-20'den cepheleşme çıktı! Gündem IŞiD'e ağır darbe! Çoğu Türk! Gündem