F-Tipi polislerin kaç yıl hapsi isteniyor?

Sahte delil üreten kumpasçı polisler İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Emekli Albay İbrahim Sezer'e ait telefon tapelerine olmayan cümleler ekleyen F-Tipi polislerin sahte belge üretmek suçundan 8 yıla kadar hapsi isteniyor. İstanbul "Askeri Casusluk" davasından bu delillerle mahkum edilen 43 subay ise özgürlük için Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekliyor.

Abone ol

Telefon tapelerine olmayan görüşmeler ekleyerek delil üreten kumpasçı polisler 10 Temmuz'da ilk kez ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Emekli Albay İbrahim Sezer'in, iletişim tespit tutanağına ekleme yapan F-Tipi polisler, İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. İki polis için hakkında sahte evrak hazırlamaktan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kumpasçı polisler; "yanına uğrarım Eşme'ye" sözlerini tutanağa "yanına uğrarım Vika'ya" şeklinde yazarak emekli Albay Sezer'i Vika adlı kadınla ilişki içinde göstermişti.

Sezer'in evinde yapılan aramada da bir telefon rehberinde Vika isimli bayanın telefonun yazılı olduğu sayfa polisler tarafından özel olarak görüntülemişti. Bilirkişi raporlarıyla defterdeki el yazısının da emekli Albay Sezer'e ait olmadığı ortaya çıktı. Kumpasçı polislerin savunmaları ise oldukça tanıdık, "Sehven!"

Sezer'in avukatı Mahir Işıkay, suçun örgütlü olarak işlendiğine dikkat çekti ve kumpasların açığa çıkması için soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Bu delillerle yargılanan 43 subayın cezaları Yargıtay tarafından onandı. Subaylar özgürlük için 6 aydır Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararı bekliyor.

Haber: Özer SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

''Açılım'' yasa tasarısı kabul edildi Gündem Ramazan şenlendirdi Gündem Erdoğan'dan Cemaat'e mesaj Gündem Konferansa Davet: “Ülkemiz Üzerinde Oynanan Oyunlar“ Gündem