Kerry: Rusya ile aramızda anlaşmazlık var

Uluslararası Suriye Destek Grubu üyeleri Suriye'yi görüşmek için bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, görüşmelerin "uzun, acılı ve umut kırıcı" olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı toplantıyı "Hiçbir şey olmadı" sözleriyle özetlerken, Amerika Dışişleri Bakanı görüşmelerin devam edeceğini açıkladı.

Abone ol

Uluslararası Suriye Destek Grubu üyesi ülkelerin dışişleri bakanları Suriye konusunu görüşmek için New York'ta bir toplantı gerçekleşitirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, toplantının "uzun, acılı ve umut kırıcı" olduğunu söyledi. Mistura, toplantıdan ateşkesin yenilenmesine dair bir karar çıkmadığını ve hayal kırıklığı yaşattığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantıda "hiçbir şey olmadı" dedi. Ateşken ile ilgili görüşmelerin devam edeceğini açıklayan Lavrov, ateşkese sadece Suriye yönetiminin uyduğunu belirtti.

Muhalefetin de adım atması gerektiğini vurgulayan Lavrov, El Nusra'nın ateşkesten fayda sağlamaması gerektiğini aktardı.

Toplantıya sonrası açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika ve Rusya’nın cuma günü Suriye konusunda görüşmek için geleceğini söyledi. Kerry, ateşkesin nasıl sağlanacağına dair Rusya ile Amerika arasında anlaşmazlık olduğunu belirtti.

Kerry, görüşmenin temel konusunun ateşkesin uzatılması, yardımların ulaştırılması, El Nusra ve IŞİD'in izole edilmesi, birleşik Suriye'nin yeniden kurulması mümkün kılacak müzakerelere başlanması olduğunu söyledi.

12 Eylül'de yapılan ateşkese Amerikan destekli 20 silahlı grup uymayacağını açıklamış ve Suriye ordusuna saldırmaya devam etmişti. Daha sonra Amerika Deyr ez Zor'da Suriye ordusuna saldırdı. Ayrıca Halep'e giden yardım konvoylarının vurulması üzerine Suriye'deki ateşkes uzatılmamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Faciada ölü sayısı 89'a yükseldi Dünya Cami avlusunda çekilen klip büyük tepki çekti Dünya ABD'de First Lady'ye büyük şok Dünya New York'taki havalimanında 'bomba' paniği Dünya