MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş harekete geçti

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teklifiyle seçim hükümetinde bakanlık koltuğuna oturduktan sonra MHP’den ihraç edilen Tuğrul Türkeş, karara itiraz etti. Türkeş, MHP’ye bir ihtarname göndererek 10 konuda itirazlarını iletti. Türkeş, kendisinin partiden ihraç edilme kararının yok hükmünde olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

MHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, karara 10 maddeyle itiraz etti.

Türkeş itirazlarını sıraladığı ihtarnameyi MHP’ye gönderdi.

Türkeş, 5 Eylül 2015’te verilen “kesin çıkarma cezasının” tarafına henüz tebliğ edilmediğini savundu. 6 Eylül de ise basın yayın organlarında çıkan haberlerde kesin ihraç kararını haricen öğrendiğini vurguladı.

Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Merkez Disiplin Kurulu’nun yetkisiz, asıl disiplin kurulunun ise Meclis Grup Disiplin Kurulu olduğunu savundu.

Hala Milletvekili olmasına vurgu yapan Türkeş, disiplin takibatı yaptırmaya “Grup Yönetim Kurulu ve Genel Başkan” birlikte yetkilidir ifadelerini kullandı. Bu duruma karşın Türkeş, disiplin takibatının sadece Genel başkan Devlet Bahçeli’nin 6 Ağustos 2015 tarihli sevk yazısıyla başlatıldığını söyledi. Bu nedenle de Türkeş, verilen kararın yok hükmünde olduğunu kaydetti.

Türkeş’in bir diğer itirazı da MYK’nın bu yönde bir sevk kararının bulunmamasına yönelikti. Tüzüğe göre disiplin takibatı yaptırmaya “Genel Başkan ve MYK” birlikte yetkilidir diyen Türkeş, MYK’nın da böyle bir sevk yazının olmadığını ileri sürdü.

“Bakanlık teklifini kabul ederek yasa dışı bir suç örgütüne katılmadım” ifadelerini kullanan Türkeş, MHP’nin seçim hükümetinde yer almama kararı parti politikası olamaz dedi.

Türkeş, Merkez Disiplin Kurulu’nun savunma hakkını 15 günden 7 güne düşürdüğünü ve savunma hakkının kısıtlandığını da öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

STK'lardan tüm Türkiye'ye 17 Eylül çağrısı Gündem Irak'tan Türkiye'ye önemli 'PKK terörü' çağrısı Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP ile yürüyen süreç hakkında bilgi verdi Gündem Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşçı'dan Sarraf açıklaması Gündem