Meclis bugün, Hakimler ve Savcılar Kurulu için mesai yapacak.

Meclis bugün, Hakimler ve Savcılar Kurulu için mesai yapacak. Genel Kurul'da Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle avukat ve öğretim üyelerinden oluşan 21 aday arasından 7’si HSK üyesi olarak seçilecek. AKP tam kadro Genel Kurul'da olacak, CHP ise Meclis'te olacak ancak oylamalara katılmayacak.

Abone ol

Meclis bugün, 16 Nisan halk oylamasında kabul edilen Anayasa değişikliği ile yapısı değiştirilen Hakimler ve Savcılar Kurulu için mesaide olacak.

Saat 15'te iş başı yapacak Genel Kurul'da Karma Komisyonun belirlediği 21 adaydan 7’si Hakimler ve Savcılar Kurulu üyesi olarak seçilecek.

Aday listesinde, 9 Yargıtay, 3 Danıştay, 6 avukat ile 3 de akademisyen bulunuyor. Yargıtay'dan 3, Danıştay'tan 1, akademisyen ve avukatlardan da 3 kişi Kurul üyesi olabilecek.

Her bir üyelik için Genel Kurul'da gizli oylama yapılacak. Oylamanın ilk turunda 367, bulunamaz ise ikinci turda 330 aranacak. Bu turda da sonuç alınamazsa kura çekimi ile üye belirlenecek.

AKP tam kadro Genel Kurul'da bulunacak, CHP ise kurulda olacak ancak oylamaya katılmayacak.

HSK'nın yeni yapısına göre üye sayısı 23'ten 13'e düştü. Meclis'te seçilecek üyelerin yanı sıra 4 üye de Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı da kurulun üyeleri olacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atama yapmak için Meclis'te yapılacak seçimlerin sonuçlanması beklediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu Gündem Şanlıurfa'da canlı bomba yeleği ele geçirildi Gündem Darbeci Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez hakkında 15 yıla kadar hapis istemi Gündem İstanbul Sultangazi'de 116 kişi gözaltına alındı Gündem