ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü'nden Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin her fırsatta dile getirdiği "Tampon bölge ve uçuşa yasak bölge" konusuyla ilgili Amerika'dan yeni bir açıklama daha geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "uçuşa yasak bölge konusunun uygun bir çözüm olduğunu düşünmediklerini" belirtti.

Abone ol

"Uçuşa yasak bölge ve tampon bölge" konusunda ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yeni bir açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Suriye sınırında uçuşa yasak bölge oluşturulmasının, "uygun bir çözüm" olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Kirby'e, basın toplantısında, "Pentagon'un, Türkiye ile görüşülen, daha sınırlı bir tampon bölge fikrine daha açık olup olmadığı" soruldu.

Türkiye'nin bu konuyla yakından ilgilendiğini belirten Kirby, "Ancak, şu anda bunun Suriye'nin içindeki durum noktasında yararlı bir çözüm olacağını düşünmüyoruz." dedi.

Kirby, "Bunun neden en iyi çözüm olmadığını düşündüklerine" ilişkin soru üzerine de "böyle bir misyon yüklenildiğinde bunun kaynakları, zamanlaması, operasyonel riskleri, toplam yararı gibi tüm faktörlerin gözden geçirilmesi gerektiğini" söyledi.

Suriye'deki çatışmalardan dolayı uçuşa yasak bölge veya tampon bölge kurulmasının karmaşık bir durum olduğunu ifade eden Kirby, önerinin riskli olduğunu belirtti.

Kirby, Suriye'nin hava savunması meselesinin de uçuşa yasak bölge kurulmasındaki risklerden bir olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

İsrail'de hükümet dağıldı! Dünya Fransız Parlamentosu'ndan tarihi karar Dünya Sel felaketi: En az 5 ölü Dünya Londra sokaklarında yüksek gerilim Dünya