Çin'in İsrail Büyükelçisi ölü bulundu! Soruşturma başlatıldı

Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei'nin evinde ölü bulundu. İsrail polisi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei'nin evinde ölü bulunduğunu doğruladı. İsrail polisi, 58 yaşındaki Wei'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. İsrail yardım ekiplerinin ilk tespitine göre büyükelçinin, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Du Wei, şubat ayında büyükelçi olarak İsrail'e atanmıştı. Evli olan Wei'nin bir oğlu vardı, ancak eşi ve oğlu İsrail'de yaşamıyordu. Daha önce de Çin'in Ukrayna Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Öte yandan 4 gün önce de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo koronavirüs salgınından sonra ilk yurt dışı ziyaretini İsrail'e yapmıştı.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Pompeo, isim vermeden Çin'i hedef almıştı.

Netanyahu'ya hitaben, "Siz iyi bir ortaksınız ve bilgiyi gizlemeye ve üzerini örtmeye çalışan bazı ülkelerine aksine bilgiyi paylaşıyorsunuz. O ülke hakkında da konuşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

İspanya'da ölüm oranları ilk kez 100'ün altına düştü Dünya Dünya genelinde koronavirüs vakalarındaki artış sürüyor Dünya History Life dergisi Atatürk’ü kapağına taşıdı Dünya İtalya'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 908'e yükseldi Dünya