Arınç, Londra dönüşü konuştu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuştu. Gül ile Erdoğan arasında sorun çıkmayacağını söyleyen Arınç, "Putin ve Medvedev örneğini Türkiye'ye yakıştırmam" dedi. Arınç, Fethullahçı örgütlenmeye ilişkin soruşturmaların başlayacağını kaydetti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Londra gezisi dönüşü uçakta gazetecilere konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan arasında anlaşmazlık olmadığını iddia etti.

Arınç, "Abdullah Bey'i ve Tayyip Bey'i düşünüyorsanız kesinlikle aralarında sorun çıkmaz. Birbirlerine başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ikram etmiş insanlardan hiçbir zaman kavga beklenmesin. Kim olmak isterse birbirlerini kucaklayacaklar veya başka biri olacaksa müşterek kararla ortaya çıkar." dedi.

Rusya modeli ile ilgili de konuşan Arınç, Putin ve Medvedev örneğini Türkiye'ye yakıştırmam. Abdullah Bey'e de yakıştırmam, Tayyip Bey'e de. İkisi arasında böyle bir değişim olacaksa örnek olarak öbürlerine benzetmemek lazım." şeklinde konuştu.

Arınç, Cumhurbaşkanı adaylarının Haziran'da netleşeceğini açıkladı.

Fethullahçı örgütlenmeye de değinen Arınç, "Soruşturma bekleyin tabi" ifadelerini kullandı. Cemaate toplu bir dava açılmayacağını anlatan Arınç, "Herkesin bireysel suçu varsa yargı tarafından yerine getirilecektir" dedi. Hükümet olarak örgütlenmenin birbirleriyle irtibatını kesmeye çalıştıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

''İşinizi henüz yapmadınız'' Gündem Öymen, Öcalan’ın 1999’dan 2014’e yol haritasını değerlendirdi Gündem Katliamcı Çeçen komutan Suriye'ye Türkiye'den gitmiş Gündem MİT yasası ve Paris cinayeti Gündem