17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde yaşamını yitirenler anıldı

Marmara Depremi’nin acısı hep taze. Depremin büyük yara açtığı iki kent Yalova ve Kocaeli’nde anma programları yapıldı. Depremde yaşamlarını yitirenler anıldı. Anıtlar çiçeklerle donatıldı.

Abone ol

19 yılda çok şey değişir ama onların acıları ilk günkü gibi… Büyük Marmara Depreminde yitirdikleri canların ve yaşadıkları o büyük felaketin acıları hep taze...

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde yaşamını yitirenler dualarla anıldı. 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 bin 201 bina ve işyerinin yıkıldığı Yalova’da anma programı yapıldı.

Yurttaşlar, o büyük felaketin simgesi 17 Ağustos Deprem Anıtı’na akın etti. Anıtı çiçeklerle donattı.

Depremin merkezi olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde de anma programı vardı. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, o programda konuştu.

Depremin meydana geldiği saatte, 03.02’de yurttaşlar Kavaklı Sahili’nde bulunan 17 Ağustos Deprem Şehitleri Anıtı’na gitti. Çelenk konuldu, anıta. Ardından deprem şehitleri için İzmit Körfezi’ne karanfiller bırakıldı.

Bir anma programı da İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda yapıldı. Program, AFAD, DASK, Türk Kızılayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi’nce ortaklaşa düzenlendi. İstanbul Valisi Vasip Şahin depremde yaşamını yitirenleri andı.

Programda, zaman tüneli çadırı, afet simülasyonu tırı gezildi. Köpekli arama ve depremde mahsur kalan yurttaşların bulunmasına yönelik çalışmalar uygulandı.

Tüm anma programlarında ortak temenni ise, depremden ders çıkartılması ve bu acıların bir daha yaşanmaması oldu.

ulusal.com.tr

Trump'tan Brunson tehdidi: Ne olacağını göreceksiniz Gündem Harp Akademileri davasında sanıklara ceza yağdı Gündem ABD'den Türkiye açıklaması: 3 gün içinde... Gündem Polisi eliyle iten CHP'li başkan yardımcısı hakkında soruşturma Gündem