HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya serbest bırakıldı

HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındı. Kaya, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında ise 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Abone ol

İfadeye çağrılan ancak gitmeyen HDP'li vekil Hüda Kaya terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hakkında zorla getirilme kararı olan Kaya, Çağlayan'daki İstanbul adliyesindeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Hüda Kaya'nın Demokratik İslam Konferansı'ndaki konuşmasında "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle, ifadesinin alındığı öğrenildi.

HDP'nin 3 vekiline ise hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede HDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Ziya Pir'e "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propogandası yapmak" ve "haklı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlamaları yöneltildi.

Sırrı Süreyya Öder için 33, Ziya Pir için ise 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Van'da ise HDP milletvekili Bedia Özgökçe hakkında "terör örgütü propogandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ulusalkanal.com.tr

Aynes Gıda’ya FETÖ operasyonu: Sahibi Nevzat Serin gözaltında Gündem İstanbul Boğazı'nda yürekler ağza geldi Gündem Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağdı Gündem Malatya merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 21 polis gözaltında Gündem