Vatan Partisi'nde general, sırasını gaziye verdi!

Gaziyi Vatan’a taşıyan el Vatan Partisi aday belirleme sürecinde Emekli Tümgeneral Naci Beştepe’nin sırasını verdiği Gazi Ertan Acır, bir miting sırasında el uzatan TGB’li genç kız sayesinde Partili olduğunu anlattı

Abone ol

7 Haziran’da yapılacak seçimler için milletvekili listesinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulmasından sonra ilginç gelişmeler yaşanıyor. Onlardan biri de Vatan Partisi’ndeki adaylar arasındaki “rütbe” sırası oldu. Emekli Tümgeneral Naci Beştepe, “Senin rütben benden büyük” diyerek milletvekilliği sırasını Gazi Ertan Acır’a verdi.

Vatan Partisi’nde yaşanan bu olayla ilgili olarak Genel Başkan Yardımcı Naci Beştepe ve Gazi Ertan Acır’la görüştük. Söyleşiye başlayacağımız sırada Ertan Acır’ın ilaç saati gelmişti. Cebinden çıkardığı ilaçlar bitmek bilmiyordu.

Günde bir seferde 7 ilaç içtiğini öğrendik. Vatan Partisi’ne üye olduktan sonra Şehit Aileleri ve Gaziler Bürosu Başkanı olarak görev almaya başladı.

Bu görevi milletvekilliğinden daha önemli bir makam olarak görüyor Acır ve “Bu çok kutsal bir görev” diyor.

‘YERE DÜŞTÜĞÜMDE BİR EL UZANDI’

Acır, 7 Haziran genel seçimlerinde Ankara 2. Bölge 3. sıradan aday oldu. Vatan Partisi ile buluşmasını da şöyle anlattı:

“İlk önce gönül bağlılığımı anlatayım. 29 Ekim 2012’de 1. Meclis’in önünde büyük bir miting vardı. Biz de bir grup gazi arkadaşımızla beraber gittik oraya. Polis birden saldırıya geçti. Herkes geri geri kaçınca tekerlekli sandalyede bizi görmediler ve gazi arkadaşlarımızla yere düştük. O sırada bir el uzandı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi genç bir kız; bir elinde bayrak vardı, diğer elini de bana uzatmıştı. İlk gönül bağım böyle oldu. Siyaset aklımda yoktu. Bir hafta sonu Naci Paşam (Beştepe) aradı beni ‘Mesele vatan meselesi’ dedi; arka taraftan da Hasan Atilla Uğur’un sesi geliyordu, ‘Gel oğlum’ diye. Genel Başkan Doğu Perinçek de ‘Seni partiye çağırıyorum’ deyince ben de geldim. Girdikten sonra fark ettim ki partiyle ilgili toplumdaki algı çok değişikmiş. Tüm vatanseverlerin burada olduğunu gördüm. Vatan hainleri bu partide yok.”

‘BENLİĞİNİ ORTAYA KOYAN FEDAKAR İNSANLARI GÖRDÜM’

Naci Beştepe de şöyle anlattı partiyle tanışma sürecini:

“Ergenekon ve Balyoz davaları başladığında ben de arkadaşlarıma destek vermek için mücadelenin içine girdim. Bu mücadelede hep yanımızda önümüzde her yerde Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve İşçi Partililer vardı. Sonra TGB’yi de tanıdım. Ve her yerde birlikte olmaya başladık. İnsanları tanıdıkça gerçekten vatanseverlerin burada olduğunu gördüm. Mücadelede örgütlü olmanın şart olduğunu değerlendirerek siyasete hiç niyetim olmamasına rağmen ülkenin geldiği durum nedeniyle Vatan Partisi’ne girmeye karar verdim.”

Beştepe aday belirleme sürecinde yaşanan olayla ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

“Merkez Yönetim Kurulu’nda önseçim sonuçlarına göre sıralama yapılıyordu. Ankara 2. Bölge sıralamasında ben ve Ertan Acır arka arkayaydık. Ben Ertan’ın ön sıralardan girmesi gerektiğini düşünmekteydim. Aynı bölgeden ve arka arkaya olunca bir öneri yapma ihtiyacı duydum. Milli değerlerimize göre en önemli rütbelerin şehitlik ve gazilik olduğunu söyledim ve kendi sıramı Ertan Acır’a vermek istediğimi belittim. Yönetim de bunu kabul etti. Bu benim için bir onurdur.”

DUYUNCA KASKATI KESİLDİ

Ertan Acır da Merkez Karar Kurulu toplantısında 5 dakikalığına ayrıldığını, geldiğinde de bu değişikliğin yapılmış olduğunu dile getirdi. “Belki de komutanım benim yanımda konuşmak istemedi” dedi Acır ve duygularını şöyle anlattı: “Son 13-14 yıl AKP hükümeti tarafından çok horlandık, ötelendik, bizi kendi aramızda böldüler. Şehit ailelerimizle aramızda küskünlük yarattılar. Bize sektör dediler, itibarımızla oynadılar. ‘Çözüm sürecinde’ bizi yok saydılar. Tayyip Erdoğan ‘Gaziysen gaziliğini bil, otur oturduğun yerde’ dedi. Bütün bunları bize yaşatırlarken ben Naci Paşam’dan böyle bir inceliği görünce kaskatı kesildim, duygularımı bile ifade edemedim. Komutanıma bir gün sonra teşekkür edebildim.”

Naci Beştepe’nin “Teşekkür edecek bir şey yok, olması gereken bu diye düşünüyorum” sözlerine karşılık Acır “İyi ki Vatan Partisi’ndeyim” deyince bir süre duygulanarak birbirlerinin gözlerine baktılar.

ÖZ YEĞENİNİ DE ŞEHİT VERDİ

Acır, “Gaziler ve şehit ailelerinin yuvası Vatan Partisi’dir. Hepsine sesleniyorum gelsinler, bizlerle birlikte bir hafta olsunlar, hepsinin fikirleri değişecektir” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“2012’de öz yeğenimi Şırnak Uludere’de şehit verdim. Ben hem gaziyim hem şehit yakınıyım. Malul sayılmayan gaziler var, vazife malulleri, harp malulleri var. Bir gazi olarak söylüyorum, problemleri çok iyi biliyorum. Zaten komutanlarım burada, bu işin duayenleriyle bu işi çözeriz. Benim babam Doğulu, dedem Kürt, babam Kürt. Ben de Kürdüm. Gazi oldum. Benim ölen şehidim de Kürttü. Biz birleştirici unsuruz. Milletimizi birleştireceğiz. Bundan yıllar önce dedeme Kürt Rıza, babama Kürt berber dediklerinde hiçbir kötülük algılamadılar. Babam Kürtlüğünden hiçbir zaman gocunmamıştır.

Bu nasıl olur anlayamıyorum. Etle tırnağı nasıl ayıracaklar anlamıyorum. Eğer Meclis’e bu parti girerse gazilerin ve şehit ailelerinin yumruğu ben olacağım. Hasip Kaplan’ın karşısında ben olacağım.”

Sırasını Gazi Ertan Acır’a devrettikten sonra büyük madenci yürüyüşleriyle tanıdığımız madenci şehri Zonguldak’tan aday olan Beştepe, çalışmalara başlamış bile. Madenci sorunlarıyla yakından ilgilenen Beştepe, “Ben de çiftçi çocuğuyum, köy çocuğuyum. Gönül bağımız var” diyor. Parti olarak üreten Türkiye politikası izleyeceğimiz için oraya ilaç olacak bir partinin adayı olarak gidiyorum” diyerek Zonguldak’ta iddialı olduğunu anlattı.

ŞEHİT BABASI SEÇİME GİRECEK

Vatan Partisi’nin gazi adaylarından biri de Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, Diyarbakır’da 2. sırada seçimlere girecek. Şehit babası Sezai Okay ise Bursa 1. sıra milletvekili adayı oldu.

Sezim Özadalı / Aydınlık

KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

Bülent Arınç'tan dikkat çeken açıklamalar Gündem AKP milletvekili adayı istifa etti ama makam aracını bırakmadı Gündem Vatan Partisi Lideri Perinçek'ten polis teşkilatına kutlama mesajı Gündem Çocuk Esirgeme’de "Sızıntı" Gündem