ABD ve Çin ticari işbirliği için buluştu

Amerikalı ve Çinli yetkililer iki ülke arasında ticari müzakereleri konuşmak için bir araya geldiler. Görüşmeler sırasında Çin ile işbirliği yapılmasına vurgu yapan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı toplantı sonrasında ise "Çin ile müzakereler başarılı olmayabilir, çünkü Çin çok şımarık bir hale geldi" yorumunda bulundu. "Trump Avrupa Birliği de şımardı" dedi.

Abone ol

Amerikalı ve Çinli yetkililer ticaret müzakereler yapmak için Washington'da bir araya geldiler.

ABD hükümetinin daveti üzerine Hazine Bakanlığında yapılan görüşmeye Çin'den Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in özel elçisi Liu He gönderildi.

Çin'in ticari meseleleri karşılıklı yarar temelinde ele almak ve çözmek için ABD ile birlikte çalışmaya istekli olduğu belirtildi.

Elçi Liu, Xi ve Trump arasındaki ikili ilişkilerin önemli ve olumlu ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Trump da, iki ülkenin daha somut faydalar sağlaması için ekonomi ve ticarette sağlam bir işbirliği yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Ancak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Beyaz Saray'daki görüşmesinin ardından açıklama yapan Trump, Çin ile ticaret müzakereleri hakkında aksi yönde yorumlar yaptı.

Trump, müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasından 'şüpheli' olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği, Japonya, Güney Kore ve diğer ülkelerin yıllardır ABD'den 'kovalar dolusu' para çıkardığını öne süren Trump, "ABD için ticaret her zaman tek yönlü bir yol oldu" yorumunu yaptı.

Öte yandan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile yapılması planlalan görüşmeye dair de konuştu. Trump, "Şu ana kadar bize olumsuz herhangi bir şey söylenmedi. Eğer görüşme olursa olur, olmazsa bir sonraki adıma geçeriz." dedi.

Danışmanı Bolton'ın 'Libya modeli' önerisi ile ilgili "Libya modeli çok farklı bir şeydi. Biz Libya'yı önemli ölçüde yok ettik. Kaddafi'yi görevde tutmak şeklinde bir anlaşma yoktu. Eğer KDHC bir anlaşma yapamazsak o zaman belki bu model gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.

Kim Jong-un, Trump ile gerçekleşmesi planlanan zirvenin iptal edilebileceği uyarısını yapmıştı.

ulusal.com.tr

ABD'de liseye silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Dünya Fransa'da bomba alarmı! Havalimanı boşaltıldı Dünya Nijerya'da silahlı saldırı: 11 ölü Dünya BM, Gazze'deki olayları araştırmak için komisyon kuracak Dünya