Gövde gösterisi yaptılar

Asya’nın iki devi ABD'ye meydan okudu. Rusya ve Çin Soğuk savaş döneminden beri düzenlenen en büyük ortak deniz tatbikatını tamamladı. Rusya'nın doğu ucundaki Vladivostok kentine bağlı Büyük Petro Körfezi'nde düzenlenen tatbikata 500 denizci, 22 savaş gemisi ve 15 hava aracı katıldı.

Abone ol

Rusya ve Çin düzenledikleri dev deniz tatbikatıyla ABD'ye meydan okudu. Tatbikat Soğuk Savaş yıllarından bu yana gerçekleştirlen en büyük deniz tatbikatı olma özelliği taşıyor.

500 denizci, 22 savaş gemisi ve 15 hava aracının katıldığı tatbikat Rusya'nın doğusundaki Büyük Petro Körfezi'nde yapıldı.

İki ülkenin yaptığı tatbikat, ilk aşaması Mayıs'ta gerçekleştirilen “Deniz İşbirliği 2015” adı verilen tatbikatın devamı niteliğinde. Rusya ve Çin savaş gemileri Mayıs ayındaki ilk tatbikatlarını İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçerek Akdeniz’de yapmıştı.

Tatbikata ilişkin Ria Novosti ajansına konuşan Rusya Doğu Askeri Bölgesi sözcüsü Roman Martov, ''Rus ve Çinli denizciler tatbikatta paha biçilemez bir işbirliği deneyimi edindiler'' dedi.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Çeng Guoping de Rusya ve Çin arasındaki askeri işbirliğinin, ülkelerin stratejik ortaklığı açısından 'hayati önemde' olduğunu ifade etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Ölü sayısı artıyor Dünya Mars'ı Havai'ye taşıdılar Dünya Husîler ilerliyor Dünya Ege Denizi'nde bir mülteci vuruldu, üç Türk insan kaçakçısı tutuklandı Dünya