İran açıkladı: Irak'ta bir araya gelecekler

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, teröre karşı bölge ülkelerinin yakın bir zamanda bir araya geleceğini açıkladı. Toplantıya Suudi Arabistan'ın da katılmasını arzu ettiklerini belirten Fazli, "Teröre karşı bölgesel ve küresel işbirliğine" vurgusu yaptı.

Abone ol

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, Irak, Suriye ve İran'ın yakın bir zamanda bir araya geleceklerini açıkladı.

İran İçişleri Bakanlığı konferans salonunda gazetecilerle bir araya gelen Fazli, "İran'ın başından itibaren terör örgütleri karşısında tavır aldığına" dikkat çekti.

Suriye, Irak, Afganistan ve Pakistan ile terörizme karşı ortak mücadele için işbirliği yaptıklarını belirten İranlı bakan, yakın tarihte Suriye, Irak ve İran İçişleri Bakanlarının Irak'ta bir araya geleceklerini açıkladı. Fazli, "bu toplantıya Suudi Arabistan içişleri bakanınında katılmasını arzu ediyoruz" dedi.

İran’lı bakan, bölgesel sorunların çözümü için, bölge ülkeleri ile biraraya gelmeye hazır olduklarını söyledi.

HABER: YAKUP ASLAN/ İRAN

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, Davutoğlu'na görevi verdi Gündem Davutoğlu'ndan; Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'a 'harita' tavsiyesi Gündem Cumhurbaşkanlığı'na devredilmesi kararlaştırılan Yıldız Sarayı için 49.5 milyon TL harcanacak Gündem Şırnak'ın İdil ilçesinde operasyondan dönen Özel Harekât Timi emniyet önünde gövde gösterisi yaptı Gündem