AKP bitirdi CHP açılıma talip oldu

Önce "PKK ile mücadele edeceğim" diyen AKP, "u dönüşü" yaptı. Ardından CHP, PKK açılımının sürdürülmesi gerektiğini belirtti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu çözüm sürecinde muhataplarının PKK’nın siyasal uzantısı HDP olduğunu söyledi. "Çözüm süreci için yol haritamız var" diyen CHP lideri AKP ile de koalisyon sinyali verdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mersin mitinginin ardından Habertürk gazetesinin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, PKK açılımının devam etmesi gerektiğini söyledi. "Çözüm süreci için yol haritamız var, kanun tekliflerimiz var" diyen CHP lideri muhataplarının PKK’nın siyasal uzantısı HDP olduğunu belirtti.

"MUHATABIMIZ HDP"

"Bu Türkiye’nin en büyük sorunudur. (…) Çözüm sürecinde muhatabımız HDP olur. Sorunun çözümünde meşru organ olarak HDP’nin muhatap alınması lazım. Meclis’te çözüm aramak gerekiyor. Kandil’le görüşmeyi doğru bulmuyoruz."

CHP lideri AKP’ye de koalisyon sinyali verdi.

"AKP'YE KOALİSYON SİNYALİ"

"Türkiye 3. bir seçimi kaldırmaz. Her seferinde “Sandığa gel”… Tamam geldi… Sen de gereğini yap. “Ben tek başına iktidar oluncaya kadar gereğini yapmıyorum” diyorsan bu bir dayatmadır."

ulusalkanal.com.tr

Batı, Türkiye'yi ateşe sürüyor Gündem Yavuz Alogan yazdı: Biz, aşağıda imzası olanlar Gündem Ahmet Hakan'a saldıranlardan birinin PKK'nın dağ kampından fotoğrafı ortaya çıktı Gündem Saat 21.30'da Köşk'te toplanılacak Gündem