Barzani dört duvar arasında sıkıştı

Ve beklenen hamle geldi, Barzani dört duvar arasında sıkıştı... Suriye, Barzani'nin bölücü refrandumuna karşıı Türkiye, İran ve Irak ile birleşti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandumunu tanımadığını ilan etti.

Abone ol

Suriye, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin referandumunu tanımadığını açıkladı.

Şam hükümetinden beklenen o açıklama bugün geldi. Referandumu tanımadığını ilan eden Suriye'den yapılan açıklamada, "Biz sadece birleşik bir Irak'ı tanıyoruz. Irak'ın bölünmesine yol açacak herhangi bir süreci reddediyoruz" denildi.

Bu açıklama ile dört komşu ülke, Türkiye, İran, Irak ve Suriye aynı çizgide buluştu. Barzani bu dört ülke arasında sıkıştı.

Türkiye, İran ve Irak geçtiğimiz günlerde Barzani'nin refrandumuna karşı ortak bildiri yayınlamış, doğacak sonuçlara karşı birlikte adım atılacağını açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Irak'ın kuzeyindeki tartışmalı referandum yapılıyor (Kerkük'te sokağa çıkma yasağı) Dünya Irak Tuzhurmatu'da Haşdi Şabi ile Peşmerge arasında çatışma: 2 ölü Dünya Uber’in patronu özür diledi Dünya 'İran IKBY'ye sınır kapılarını kapattı' haberlerine açıklama geldi Dünya