Sivrisinek yok olursa doğanın dengesinde bir değişiklik olmayacak

Sivrisinekler tamamen yok olursa doğanın dengesi değişir mi? Bilim insanları bu konuya eğildi ve sivrisineklerin yok olmasıyla doğanın dengesinin bozulmayacağını ortaya koydu. Araştırmalara göre sivrisineklerin yeri kolayca doldurulabilir. Ancak tek bir sorun var. Ne ilginçtir ki sivrisinekler olmazsa hayatımızda çikolata da olmayacak.

Abone ol

Sivrisinekler yok edilirse ne olur? Doğanın dengesi değişir mi?

Walter Reed Ordu Araştırma Enstitüsü 20 yıl bu konu üzerinde çalışmalar yaptı. Araştırmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmalara göre, sivrisinekler yok edilirse, doğa hiçbir şekilde zarar görmüyor.

Sivrisineklerin tamamen yok olması hâlinde, diğer canlı türlerinin kısa sürede boşluğu dolduracağı tahmin ediliyor.

Ancak bir tek sorun var. Eğer hayatımızda sivrisinekler olmazsa, çikolata da olmayabilir. Zira sivrisinekler, kakaonun tozlaşmasında kilit rol oynuyor.

Araştırmaya göre kakaonun yanı sıra bine yakın bitki türü de tozlaşma sürecinde önemli bir taşıyıcıyı kaybetmiş olacak.

Ancak ABD'li Entomolog Janet McAllister , önemli bitkilerin tozlaşmasında sineklerin hiçbir rolü olmadığını ileri sürüyor.

Sivrisinekler dünyada her sene 247 milyon insana sıtma bulaştırıp en az bir milyon kişinin ölümüne neden oluyor.

Dünyada 3 bin 500'den fazla isimlendirilmiş sivrisinek türü bulunuyor. Her kıtada ve her koşulda yaşayabilen bu canlı türü 100 milyon yıldır değişime ayak uyduruyor.

ulusalkanal.com.tr

Nusaybin'de vatandaşlar güvenli bölgeye tahliye edildi Gündem İstanbul polisinden 'terör saldırısı' istihbaratı Gündem İstanbul polisinden 'terör saldırısı' istihbaratı Gündem Vatan Partisi'nden gerici eğitime karşı mücadele çağrısı Gündem