Tasfiye operasyonlarına geçit yok, derhal tahliye

Vardiya Bizde Platformu'nun Bu Haftaki Eyleminde Yurtseverlerin Özgürlüklerinin Ardından Sıranın Komutanlarda Olduğu Vurgulandı.

Abone ol

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde Ergenekon, Balyoz vb davaların siyasi ve hukukun katledildiği birer tasfiye operasyonu olduğu vurgulandı. Ergenekon Davasıyla yıllardır tutuklu bulunan yurtseverlerin özgürlüklerine kavuşmasının ardından sıranın yurtsever komutanlarda olduğu belirtildi. Eylemde ayrıca Aydınlık Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Deniz Kuvvetlerindeki F-Tipi kumpas ekibi ile ilgili haberi kamuoyu ile paylaşıldı. Kumpas ve tertip davalarıyla esir edilenlerin hepsi özgür kalana kadar mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Şimdi Sıra Yurtsever Komutanlarda

Her hafta cumartesi günü Kapalı Yol Kışlahan'da bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri bu hafta da gencinden yaşlısına 'sessiz çığlık'larını yükseltmek için hazır bulundu. Platform adına bu hafta ilk sözü Emekli Albay Mehmet Çetin aldı. Kumpas davaları olarak bilinen Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Gizli Belge, 28 Şubat, Oda TV vb davaları, siyasi ve hukukun katledildiği birer tasfiye operasyonları olarak niteleyen Çetin, Kamuoyu vicdanının bu davalardaki haksızlık ve hukuksuzlukları hiç bir zaman kabul etmediğini belirtti. Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için vatansever güçlerle birlikte yürütülen adalet arayışının neticesinde, Ergenekon Davasında haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverlerin serbest bırakıldığını kaydeden Çetin, şimdi sıranın Balyoz, Askeri Casusluk ve Gizli Belge gibi davalarda olduğunu söyledi. Çetin; "Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi'nden, Balyoz ve Askeri casusluk davası sanıklarının bireysel başvurularını en kısa sürede değerlendirmesi beklenmektedir" diye konuştu.

Onlar, İki Paraleldi

Emekli Albay Teoman Şanal, tertip ve kumpas davalarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'ni ve yurtseverleri yıldıracaklarını sandıklarını fakat yanıldıklarını kaydetti. Şanal; "Biz haklıyız biz kazanacağız. O zindanlardaki son kişi de çıkana kadar burada olacağız. Kazanacağız" diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde Aydınlık Gazetesi'nin Donanmadaki 60 kişilik cemaat kadrosu ile ilgili haberini Antalyalılarla paylaşan Şanal, bu ekibin hüküm edenlerle birlikte kumpası tertiplediğini vurguladı. Şanal; "İşte bu örgüt bizim generallerimize, subaylarımıza, amirallerimize 'sen casussun, sen teröristsin' dedi. Bununla işbirliği yapan bir de güç vardı, hüküm edenler. Onlar, iki paraleldi. Suç birinin değildir. İkisi birden 12 senedir bu kumpası kurdular ve uyguladılar. Bugün birbirine girdiler diye birini suçsuz saymak imkansızdır" ifadelerini kullandı.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr

AB ile kısmen anlaştı Gündem İşte Kadir Topbaş'ın serveti Gündem Erdoğan, Bahçeli'yi bakın ne yaptı Gündem Arınç'tan itiraf gibi açıklama Gündem