Patara Antik Kenti'nde restorasyon sonrası ilk konser

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nden senfonik ezgiler yükseldi. Antik kentin restorasyonu tamamlanan tiyatrosunda "Patara Yılı Konseri" düzenlendi. Konser öncesi konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2021 yılının da yeniden Patara Yılı ilan edilmesinin doğru olacağını belirtti.

Abone ol

Patara Antik Kenti'nden senfonik ezgiler yükseldi.

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik kentin restorasyonu tamamlanan tiyatrosunda "Patara Yılı Konseri" düzenlendi.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Oğuzhan Kavruk yönetiminde dünya müziklerinden örnekler senfoni orkestrası eşliğinde icra edildi. Konserde dünyaca ünlü DJ Burak Yeter ile La Casa De Papel dizisinin müziğini seslendiren Cecilia Krull sahne aldı.

Rus sanatçı Siniahrybava Tatsiana ile Hollandalı söz yazarı, yapımcı ve vokalist Allan Eshuijs(Elen Eshüj) da konserde sanatseverlerle buluştu.

Burak Yeter ve beraberindeki sanatçılar, Türk bayrağı açarak Mustafa Kemal Atatürk'ü şarkılarla andı. Konserin ardından davetliler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile eşi Pervin Ersoy'un yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bazı milletvekilleri, Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da konseri dinleyenler arasında yer aldı.

Bakan Ersoy, tarihin sahnesinde olduklarını ve çağları aşan şarkıları söylediklerini dile getirdi.

Ulusal.com.tr

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Patara Yılı Konseri"nde konuştu Kültür Sanat Bu hafta perdede 7 yeni film var Kültür Sanat Sanatçı Kıraç ''Arabada Konser'' etkinliğinde müzikseverlerle buluştu Kültür Sanat Tokat'taki 900 yıllık "Sulusokak" açık hava müzesine dönüştürülüyor Kültür Sanat