Ethem'i vuran polisin avukatı AKP adayı

Gezi direnişi sırasında katledilen Ethem Sarısülük'ü vuran polisi avukatının AKP Altındağ Belediye Başkan Aday Adayı olduğu ortaya çıktı. AvukatHüseyin Yelkovan, daha önce de AKP Altındağ Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiş.

Abone ol

Gezi Parkı direnişçisi Ethem Sarısülük'ü eylem sırasında öldüren polis memuruAhmet Şahbaz'ın avukatlığını üstlenen Hüseyin Yelkovan, AKP'den Belediye Başkan Aday Adaylığına başvurdu. Ankara'nın Altındağ İlçesi'nin belediye başkanı olmak için başvuran Yelkovan'ın bir süre önce AKP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı da öğrenildi.

Konuya ilişkin olarak www.gercekgundem.com 'un sorularını yanıtlayan Avukat Hüseyin Yelkovan, "Ben yıllardır siyasetin içindeyim. Ethem Sarısülük davası ile adaylığımın ne ilgisi var?'' diye tepki gösterdi.

Bir süre önce AKP Altındağ Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü de doğrulayan Avukat Hüseyin Yelkovan, Gerçek Gündem.com muhabirine "Dava ile avukatlığımın bir ilgisi yok. Bunun bir haber değeri de yok'' dedi.

Öte yandan, Avukat Yelkovan, kişisel facebook sayfasında AKP Altındağ Belediye Başkan Aday Adaylığını ise şu şekilde duyurdu:

(Gerçek Gündem)

Türkiye 29 Ekim'e hazır! İşte il il 29 Ekim programı Gündem Türkiye 29 Ekim'e hazır! Gündem Kazova İşçisi makineleri haczetti! Gündem Mülteci krizi! Gündem