Özgecan'ın katilini öldüren Gültekin Alan, adliyeye sevk edildi

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'i cezaevinde öldüren mahkum Gültekin Alan adliye sevk edildi. Alan'a yardım ettiği tespit edilen bir gardiyan ve bir kadının da adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Abone ol

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde vurarak öldüren Gültekin Alan adliyeye sevk edildi.

7 savcı ve 2 müfettişin yaptığı soruşturmanın ardından bir gardiyan ve bir kadının Gültekin Alan'a yardım ettiği tespit edildi. Kadın ve gardiyan da gözaltına alındı.

Alan ile birlikte gardiyan ve kadın da adliyeye sevk edildi. Kadının tabancayı cezaevine soktuğu tahmin edilirken gardiyanın da içeride yardım ettiği tahmin ediliyor.

1 numaralı şüpheli Alan'ın cinayeti nasıl işlediği henüz resmen açıklanmadı. Son olarak Gültekin Alan'ın, yemek dağıtımında görevli olduğu, Suphi Altındöken ve babasını bu sırada vurduğu iddila edildi.

Bir diğer iddia ise kapıdaki bir infaz memurunu rehin alan Gültekin Alan’ın, koğuşun kapısını zorla açtırarak baba ve oğlunu vurduğu yönünde.

Bu iki iddia da remi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı. Tabancanın cezaevine nasıl ve kim tarafından sokulduğuna ilişkin kesin bir bilgiye de ulaşılamadı.

Yine cezaevinden sızan bilgilerde mahkum Gültekin Alan'ın Tokat Kızılırmak Mafyası'ndan olduğu ileri sürüldü. 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan’ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor.

Cezaevinde öldürülen Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi ise iki gündür defnedilemiyor. Cenaze Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı, Kilis'te Gündem HSYK'dan şike davası hamlesi Gündem HSYK'dan şike davası hamlesi Gündem İşte MKE müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin kelepçelendiği an Gündem