Karayollarında sıkı denetim

Kovid-19 tedbirleri kapsamında şehirler arası yolculuğun Valilik iznine bağlanmasının ardından, yurt genelinde sıkı denetimler yapılıyor. Şehir giriş çıkışlarında araçlar tek tek durduruluyor, yolcuların seyahat belgeleri kontrol ediliyor. Denetim noktalarında, sağlık ekipleri de görev yapıyor.

Abone ol

Konya’da emniyet güçleri, kentin tüm giriş ve çıkışlarında denetim noktaları oluşturdu. Şehirler arası otobüslerdeki yolcuların seyahat belgeleri tek tek kontrol ediliyor. Belgesi olmayanların şehre giriş veya çıkışlarına izin verilmiyor.

Bu kapsamda, Bodrum’dan Kahramanmaraş’a seyreden bir yolcu otobüsü Beyşehir’de durduruldu. İzin belgesini bulamayan bir yolcu, araçtan indirilerek 112 sağlık ekiplerince ateşi ölçüldü.

Yolcunun, izin belgesini Ereğli'de mola sırasında düşürdüğü anlaşıldı. Belgenin fotoğrafının polis ekiplerine ulaştırılması ve isminin seyahat izin belgesi listesinde yer aldığının tespit edilmesinin ardından otobüsün yoluna devam etmesine izin verildi.

Denetimlerde şehirlerarası otobüslerin yanı sıra özel araçlar da kontrol ediliyor, sürücüler evde kalmaları yönünde polis ekiplerince uyarılıyor.

Uşak’ta polis ve sağlık ekipleri, kent giriş çıkışlarındaki kontrol noktalarında ateş ölçer ile uygulama yapıyor.

Ekipler, vatandaşlara nereden hangi amaçla kente geldiklerini soruyor.

Niğde, Denizli, Manisa ve Aydın'da da polis, jandarma ve sağlık ekipleri, Kovid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında uygulama noktalarında denetimlerini sürdürüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında Seyahat İzin Belgesi başvurularının e-Devlet'ten yapılabileceğini duyurdu.

ulusal.com.tr

Türkiye’ye koronavirüs sessizliği çöktü Gündem TBMM Başkanı Şentop 5 maaşını bağışladı Gündem Devlet Bahçeli: Kampanyaya 5 maaşımla katılıyorum Gündem Bahçeli'den koronavirüs değerlendirmesi: Türkiye olarak bu mücadeleyi kazanacağız Gündem