Meclis'te kritik hafta!

Siyaset gündemi önümüzdeki hafta yoğun olacak. AKP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıklaması beklenirken CHP ve MHP Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdikleri Ekmelettin İhsanoğlu için milletvekillerinden imza toplayamaya çalışacak.

Abone ol

Meclis gündemi bu hafta hareketlenecek. Partilerin Cumhurbaşkanı adaylarını açıklama süresi 3 temmuzda sona erecek.

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkaması beklenirken CHP ve MHP, Ekmelettin İhsanoğlu için milletvekillerinden imza toplamaya çalışacak.

Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girerse liderler de yasama döneminin son grup toplantısını yapacak.

MHP'li Engin Alan tahliyesinin ardından Genel Kurul'da milletvekilliği yemini edecek. Salı günü gözler Engin Alan’ın yemin törenine çevrilecek.

Meclisin diğer gündem maddesi ise Torba yasa olacak. AKP, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri süren 106 maddelik torba düzenlemesini Meclis tatile girmeden yasalaştırmak için formül arıyor.

İktidar kurmaylarının pazartesi günü muhalefet ile bir araya gelerek, "uzlaşma" pazarlığı yapması bekleniyor..Bu çerçevede Akp grup yönetimi aciliyeti bulunmayan maddeleri metinden çıkarmaya yönelik çalışma başlattı.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu, HDP'nin referansı oldu Gündem 301 canımız unutulmadı! Gündem Tayyip Erdoğan'ın kravatı 2 asgari ücretten daha pahalı çıktı Gündem 'Kerkük bir Kürdistan artık' Gündem