HDP'den yaptırım açıklaması: ''S-400'leri Rusya'ya iade edelim''

ABD yaptırımlarıyla ilgili HDP'den de açıklama yapıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ''Bu S-400'ler başınıza daha çok bela olacak. Bir tost makinesi alsanız 1 buçuk yıl depoda tutmazsınız. Türkiye'nin 2 buçuk milyar dolar verdiği S-400'ler depoda çürütülüyor. Rusya'ya bunları iade edelim'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırımı kararı alması üzerine Türkiye'de büyük yankı uyandır. Meclis'te Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Parti ortak bildiri yayımlarken, HDP bu bildiriye dahil olmadı.

Yaptırımlarla ilgili HDP kanadından da açıklama yapıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ''Bu S-400'ler başınıza daha çok bela olacak. Bir tost makinesi alsanız 1 buçuk yıl depoda tutmazsınız. Türkiye'nin 2 buçuk milyar dolar verdiği S-400'ler depoda çürütülüyor. Rusya'ya bunları iade edelim'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 15 Aralık Kovid-19 bilançosu: 235 vefat, 32 bin 102 yeni vaka Gündem ABD'nin S-400 yaptırımlarına tepkiler sürüyor Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''ABD yaptırım yapıyor, akrep gibi kendisini sokuyor'' Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü: Türkiye'nin tepkisidile getirildi Gündem