Gümrük Birliği yenileniyor

1 Ocak 1996’da yürürlüğe giren ve geçen süreçte Türkiye’nin aleyhine işleyen Gümrük Birliği Anlaşması güncelleniyor. Brüksel’de yapılacak güncellemeyle tarım ve hizmet sektörleri de Gümrük Birliği'ne dahil edilecek.

Abone ol

Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi için ilk adım Brüksel’de atılacak.

Tarım ve hizmet sektörleri anlaşmaya dahil edilirken, Türkiye'nin karar alma mekanizmalarında yer alması için anlaşmaya bir madde eklenmesi bekleniyor.

Uzmanlar, güncelleme sonrasında AB ile ticaret hacminin 300 milyar dolara çıkabileceğini söylüyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, anlaşmanın imzalaması durumunda, ekonomik kayıpların önüne geçilmesinin planlandığını belirtti.

Zeybekçi, anlaşmanın imzalanmasıyla Türkiye'nin, serbest ticaret anlaşmalarında diğer ülkelere sağlanan avantajlardan otomatik olarak faydalanacağını ileri sürdü.

AB ve ABD arasındaki serbest ticaret ve yatırım ortaklığı anlaşmasının, Gümrük Birliği ülkelerine uygulanacağı maddesinin anlaşmaya dahil edilmesi en kritik konulardan biri olacak.

ulusalkanal.com.tr

Özel ile Erdoğan arasında 'çok sert diyalog' iddiası Gündem TBB Başkanı Metin Feyzioğlu: Biz bu senaryoyu yırtıp atacağız! Bu kara günleri tarihe gömeceğiz Gündem Yemen'de F-16 kayboldu! Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Denizcilik Bakanlığı kuracağız! Gündem