Kısıtlamasız ilk hafta sonu

Uzun bir sürenin ardından bugün ilk kez kısıtlamanın olmadığı bir hafta sonuna girdik. Havanın güzel olmasıyla birlikte vatandaşlar sokaklara, denize ve piknik alanlarına akın etti. Maske takan vatandaşlar, zaman zaman sosyal mesafe kuralını ise ihlal etti. Denetimlerini sürdüren güvenlik güçleri de yurttaşlara uyarılarda bulundu.

Abone ol

15 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Havanın güzel olmasıyla birlikte vatandaşlar sokaklara akın etti.

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 10 Nisan’dan bu yana hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Ancak 6-7 Haziran tarihlerinde kısıtlamanın devam ettiği 14 büyükşehir ve Zonguldak için yasak iptal edildi.

Yasağın kalkmasından mutlu olan vatandaşlar da yoğun şekilde sokaklara çıktı.

Başkentin merkezi Kızılay Meydanı da oldukça kalabalıktı. Hem insan hem de araç trafiğinin yoğun olduğunu söylemek mümkün.

Ankara’da kimi mağazaları gezerek alışveriş yaptı kimi ise kafelerde arkadaşlarıyla oturdu.

Maske kuralına dikkat eden vatandaşlar zaman zaman sosyal mesafeyi ise ihlal etti. Denetimlerini sürdüren polis ve bekçiler de vatandaşları kurallara uymaları noktasında uyardı.

Deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Antalya'da, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar sahil kenarında yürüyüş yaptı, bazıları bisiklete binmeyi, balık tutmayı tercih etti. Plajda güneşlenen vatandaşlar ise sosyal mesafe kuralına dikkat ederek denize girdi. İzmir’de de vatandaşların adresi deniz oldu.

Sivas ve Yozgat’ta da piknik, ören yeri gibi noktaların normalleşme sürecinde açılmasıyla vatandaşlar mesire alanlarına akın etti.

HABER / SEDA AKYÜZ

KAMERA / UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

Enis Berberoğlu tahliye edildi Gündem Kasapoğlu: Cahit Zarifoğlu gibi değerler çıkacağına inanıyorum Gündem Erdoğan: Yusufeli Barajı, ekonomimize yılda 1,5 milyar lira katkı sağlayacak Gündem 'Dersim Barosu' diye bir baro mu var? Gündem