Öğrencilerden ilginç protesto

Sivas'ta üniversite öğrencileri kiralık ev bulamayınca çadır kurup eylem yaptı. Ev kiralarının pahalı olmasından yakınan öğrenciler, ev sahiplerinin 250 lira etmeyecek evlerden 700 lira istediklerini söyledi.

Abone ol

Sivas’ta ‘Kiralık Ev’ bulamayan ve evlerin fiyatlarından şikayetçi olan üniversite öğrencileri çadır kurdu, eylem yaptı.

Bir grup üniversitesi öğrencisi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak kiralık ev bulamadıkları ve ev fiyatlarının da pahalı olduğu gerekçesiyle eylem yaptı. Çadır kuran öğrenciler ellerinde dövizlerle ev sahipleri aleyhine slogan attı.

Grup adına konuşan Cumhuriyet Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Baran Doğan, “ Öğrencilere ya ev verilmiyor ya da kirası 250 lira dahi etmeyecek evlere 600-700 lira isteniyor'' diyerek isyan etti.

Ev bulamadıkları için çadır kuran öğrenciler, kurdukları çadırda oturarak bir süre oturma eylemi yaptı.

Öğrenciler kiralık ev fiyatlarından bir hayli şikayetçi. Öğrenci kontenjanının sürekli artmasına rağmen ulaşımda ve konaklamada yetersizlik var.

ulusalkanal.com.tr

Güvensiz çalışma can aldı Sağlık Her gün yiyin, çünkü kanserden koruyor Sağlık Beyninizi genç tutmak istiyorsanız bunu öğrenin Sağlık Hastalar ne olacak? Sağlık