Resmen cinayet!

Aynı inşaatta 5 ay önce 19 yaşındaki genç bir işçi de yaşamını yitirdi. Bu olayın ardından hazırlanan müfettiş raporu, facianın göz göre göre geldiğini ortaya koydu. Raporda ihmaller ve eksiklikler tek tek sıralandı. Ancak hiçbir önlem alınmadı. Hayatını kaybeden işçi için ise firmaya yalnızca 5 bin 600 lira para cezası kesildi.

Abone ol

10 emekçinin hayatına mal olan asansör faciası göz göre göre geldi. Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin 5 ay önce bir işçinin aynı inşaatta yaşamını yitirmesi üzerine hazırladığı rapor, inşaattaki eksiklikleri ve ihmalleri gözler önüne serdi.

Tarih 9 Nisan 2014'tü. 19 yaşındaki Erdoğan Polat inşaatta montaj işçisi olarak çalışıyordu. 10 kişinin ölümüne neden olan asansör Polat'ın da canını almıştı. Genç işçi, asansör sepetinin 15'nci kattan aşağıya düşmesiyle hayatını kaybetti.

Radika'de yer alan habere göre olayın ardından Çalışma Bakanlığı müfettişleri inşaatta inceleme başlattı. İnceleme sonrası hazırlanan raporda ihmaller tek tek sıralandı.

Rapora göre; asansörün testleri yapılmadı. Sepeti de zemin yerine 15'nci kata kuruldu. Emniyet kemerinin bağlanacağı dikey bir yaşam hattı, işçiler için kullanma talimatnamesi yoktu. Bağlantı elemanlarının testleri ve risk değerlendirmesinin yapılmadığı, asansör yetkili biri tarafından kurulmadığı ve işçinin mesleki eğitim belgesinin olmadığı tespit edildi.

Müfettişlerin 5 ay önce hazırladığı bu rapor, adeta faciayı haber veriyordu.

Rapor üzerine Erdoğan Polat'ın ölümü için inşaata yalnızca 5 bin 600 lira para cezası kesildi. Ancak eksikler giderilmedi. Bu nedenle de 5 ay önce Erdoğan Polat'ın hayatını kaybettiği asansörde bu kez 10 işçi arkadaşı can verdi. Hem de aynı şekilde.

Cinayeti İstanbul Tabip Odası da 4 ay önceden haber vermişti. Tabip Odası 15 Mayıs'ta Twitter hesabına projenin fotoğrafını koyarak, "Bu günden sesleniyoruz maalesef yarın bu inşaatlarda 8-10 işçi kardeşimizi kaybedeceğiz" diye yazmıştı. Aynı inşatta 23 Ağustos'ta da yangın çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Ali İsmail Korkmaz davasında AYM'den ret Gündem Faciada hayatını kaybeden işçiler işte bu şartlarda yaşıyordu Gündem Facianın ardından o firma internet sitesini kapattı! Gündem Asansör faciasıyla ilgili sıcak gelişme Gündem