İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Afganistan açıklaması: ''İstikrar halkın iradesiyle kurulacak hükümetle olur''

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Afganistan'daki çözümün, Afgan halkının iradesiyle kurulacak bir hükumetle mümkün olacağını söyledi. Öte yandan Batı ile nükleer görüşmelere yeniden başlayabileceklerini belirten Reisi, "baskı altında müzakere"yi kabul etmeyeceklerini belirtti.

Abone ol

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Ayetullah İbrahim Reisi, Afganistan'daki istikrarın sağlanabilmesinin, ülkenin kendi iç dinamiklerine bağlı olduğunu belirtti.

Reisi, çözümün bu ülkedeki halkın iradesiyle kurulacak bir hükumetin oluşturulmasıyla mümkün olacağını söyledi, ülkedeki çatışmaların durdurulmasının önemini vurguladı.

Ayetullah Reisi, komşularla ilişkilerin yeni dönemde öncelikleri olduğunu daha önce de söylediklerini hatırlattı. "Afganistan'ın güvenliği, İran'ın güvenliğidir" dedi.

REİSİ'DEN NÜKLEER MÜZAKERE AÇIKLAMASI: ''BASKI ALTINDA MÜZAKERELERİ KABUL ETMEYİZ''

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, haziran ayında ara verilen nükleer görüşmelere de yeniden başlamaya hazır olduklarını belirtti.

Öte yandan Reisi, baskı altında müzakereyi kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Pakistan'da patlama: 3 kişi hayatını kaybetti Dünya Afganistan'da Ahmet Mesud'un Tacikistan'a kaçtığı iddia edildi Dünya Biden'ın Afganistan bozgunu Dünya ABD'de Ida kasırgası can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 63 oldu Dünya