Arabalı feribotta can pazarı

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta yangın çıktı.

Abone ol

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta yangın çıktı.

Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor.

54 TÜRK YOLCU

Gemide 423 yolcu ve 55 mürettebat olmak üzere 478 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yunan Mega televizyonu yolculardan 54’ünün Türk olduğunu bildirdi. Yunanistan'ın Patras limanından yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona limanına gidiyordu.

İÇİNDE 54 TÜRK'ÜN BULUNDUĞU GEMİ YANGINI.... DENİZDEKİLER BÖYLE KURTARILDI

Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor.

Denizdeki insanların kurtarılmasına dair görüntüler Yunan televizyonlarında yayınlandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HAVA ŞARTLARI ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRMAKTADIR

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’dan İtalya’ya sefer yapan ve içerisinde 53 Türk yolcunun da bulunduğu feribotta çıkan yangın ve İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Türk yük gemisinin bir kargo gemisi ile çarpıştığı kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada feribot yangını hakkında “Yunanistan Deniz ve Ticaret Bakanlığı Arama-Kurtarma Merkezi, hava koşullarına bağlı olarak geminin İtalya veya Arnavutluk'a çekilebileceğini, yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirmiştir.? Atina Büyükelçiliğimiz bünyesinde 24 saat ulaşılabilecek bir kriz merkezi kurulmuştur” denilirken Türk yük gemisinin yaptığı kaza ile ilgili ise “Türk gemisindeki 11 mürettabatın 7'sine, ikisi ölü olmak üzere ulaşılabilmiştir. Kurtarılan 5 denizcimiz hastanede tedavi altındadırlar. 4 mürettabatımız ise kayıptır. Arama kurtarma çalışmaları devam etmekle birlikte, hava şartları çalışmaları zorlaştırmaktadır. Milano Başkonsoloslumuz Aylin Sekizkök, yanında iki personelle beraber Ravenna'ya giderek, konuyu takip etmektedir” açıklaması yapıldı.

“YUNANİSTAN YOLCULARIN SAĞLIK DURUMLARININ İYİ OLDUĞUNU BİLDİRMİŞTİR”

Yunanistan’dan İtalya’ya 480 yolcuyla sefer yapan ve yolcular arasında 53 Türk’ün bulunduğu feribotta çıkan yangın ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Bu sabah (28 Aralık) ANEK Lines'a ait Patra-Ancona seferini yapan ‘Norman Atlantic’ isimli feribotta yangın çıktığı öğrenilmiştir. Atina Büyükelçiliğimizin Yunanistan Dışişleri'nden aldığı bilgilere göre, toplam 480 yolcunun arasında 53 Türk vatandaşı bulunmaktadır. Yetkililer geminin şu anda Korfunun kuzey batı ucundaki Othoni adasının kuzeyinde, Arnavutluk açıklarında bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtmişlerdir. Yunanistan Deniz ve Ticaret Bakanlığı Arama-Kurtarma Merkezi, hava koşullarına bağlı olarak geminin İtalya veya Arnavutluk'a çekilebileceğini, yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirmiştir.? Atina Büyükelçiliğimiz bünyesinde 24 saat ulaşılabilecek bir kriz merkezi kurulmuştur. Kriz Merkezinin numaraları aşağıda sunulmaktadır: 00 30 210 672 98 35 - 00 30 210 672 98 36” ifadeleri kullanıldı.

“4 MÜRETTABATIMIZ KAYIP”

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Türk yük gemisinin Belize bandıralı kargo gemisi ile çarpıştığı kaza hakkında yaptığı açıklamada bakanlık, şunları kaydetti: “Bugün (28 Aralık) 12:30 civarında İtalya'nın Ravenna Limanı'nın 1-2 mil kadar açıklarında Gökbel isimli Türk bandıralı bir yük gemisi ile Belize bandıralı bir kargo gemisi çarpışmıştır. Türk gemisindeki 11 mürettabatın 7'sine, ikisi ölü olmak üzere ulaşılabilmiştir. Kurtarılan 5 denizcimiz hastanede tedavi altındadırlar. 4 mürettabatımız ise kayıptır.

Arama kurtarma çalışmaları devam etmekle birlikte, hava şartları çalışmaları zorlaştırmaktadır. Milano Başkonsoloslumuz Aylin Sekizkök, yanında iki personelle beraber Ravenna'ya giderek, konuyu takip etmektedir”

DHA

Müjde! Tapu'da yeni dönem başlıyor! Gündem Antibiyotikte yeni adım Gündem Türkiye'yi terketti Gündem Narkoterör örgütü olarak PKK Gündem