AYM'den 3 ret kararı

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın görevinden istifa etmesi talebini reddetti. Yüksek mahkeme, "istifaya gerek yok" dedi. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın yerel seçim sonuçlarına yönelik itirazı da reddedildi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili kararını verdi.

Mahkeme ilk olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için Başbakanlıktan istifa etmesine gerek yok" kararına karşı yapılan itiraz için hükmünü açıkladı. Erdoğan'ın istifası için yapılan başvurular reddedildi.

Yüksek Mahkemenin diğer kararı da Ankara'daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin oldu. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın yerel seçim sonuçlarına ilişkin itiraz başvurusu geri çevrildi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şike davasında "Hak ihlali" gerekçesiye yaptığı başvuru da karara bağlandı.

"Yeniden yargılama" kararı çıkan davada, "İç hukuk yollarının tüketilmediği" gerekçesiyle başvuru reddedildi.

ulusalkanal.com.tr

İsrail’in kanlı savaşı: Etnik Paylaşım Gündem Ergenekon Davası'nda önemli gelişme! Gündem MİT TIR’ları ile ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı Gündem Deniz Seki'ye kötü haber! Gündem