43 yıl sonra piyasaya çıkıyor

Müziğin iki efsanesi. Biri 12 yıl önce aramızdan ayrılan Cem Karaca diğeri de 3 kuşağa hitap eden Moğollar Grubu... Cem Karaca ve Moğallar 1973'te stüdyoya girdi, 6 şarkıyı seslendirdi. İzzet Öz'ün arşivindeki o kayıtlar tam 43 yıl sonra piyasaya albüm olarak çıkıyor.

Abone ol

O müziğin efsanesiydi. Şarkılarında yaşanmışlıkları paylaştı. 12 yıl önce aramızdan ayrılması bile onu bizden koparamadı. Cem Karaca'nın 43 yıl önce Moğollar grubu ile birlikte yaptığı stüdyo kaydı ölümünden 12 yıl sonra albüm olarak piyasaya çıkacak.

1973 yılında "rock müziği" Türkiye piyasasına yeni giriyordu. Cem Karaca da o dönem Kardaşlar grubunun solistliğinden ayrılmıştı. Moğollar grubu ile çalışmaya başladı.

Grup, 31 Ocak 1973’te Ankara Güneypark Gazinosu’nda sahne alıyor. Konserden sonra bir otelin lobisinde konu açılıyor. İzzet Öz'ün"bu konserinizi ölümsüzleştirmeniz gerek" sözünden sonra konuşan Cem Karaca, "Stüdyoya girelim, şarkı aralarında konuşalım. Hepimize güzel bir anı olsun." fikrini öne sürüyor.

Fikir beğeniliyor. Cem Karaca ve Moğollar stüdyoya giriyor. Ve 43 yıl sonra piyasaya albüm olarak çıkacak olan 6 şarkıyı seslendiriyor.

O kayıtlar, tam 43 yıl boyunca İzzet Öz'ün arşivinde özenle saklandı.

ulusalkanal.com.tr

Tiyatroda korkunç olay Kültür Sanat Usta oyuncu Tuncel Kurtiz 80 yaşında Kültür Sanat Ankara’da yeni bir alternatif sahne; SAHNE PARÇA Kültür Sanat Yaşayan yüzler ölümsüzleşti! Kültür Sanat