Mehmet Fatih Çavur'un çapraz sorgusu yapılıyor

Akıncı Üssü davasında 15 Temmuz gecesi Ankara'da ilk jeti havalandıran eski pilot Mehmet Fatih Çavur'un çapraz sorgusu yapılıyor. İlk uçan pilotun kendisi olduğunu kabul eden sanık Çavur, Ankara'nın bombalanmasına ilişkin ses kayıtlarını ise reddetti.

Abone ol

Akıncı Üssü davasının 26'ıncı celsesi Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi kampüsünde görülüyor.

Duruşmada dün savunması tamamlanan eski pilot Mehmet Fatih Çavur'un çapraz sorgusu yapılıyor.

Darbe gecesi ilk jeti havalandıran kişi olduğu tespitini doğrulayan sanık Çavur, darbe yapmadıklarını, asıl darbenin kendilerine yapıldığını öne sürdü.

Ankara'nın bombalanmasına ilişkin ses kayıtlarını reddeden Mehmet Fatih Çavur, pilotlara hitaben kullandığı "Harekat başladı" ifadesini darbe için kullanmadığını ileri sürdü. Daha önce savunma yapan sanıklar Ahmet Özçetin, Hakan Karakuş, Mustafa Mete Kaygusuz ve Mustafa Azametli de ses kayıtlarını reddetmişti.

Darbeden bir gün önce 14 Temmuz'da 3 pilotla kendi evinde buluştuğu bilgisini kabul eden darbeci Çavur, ancak toplantının darbe hedefli olmadığını, veda ziyareti olduğunu iddia etti.

Darbe girişiminin planlayıcısı ve yöneticisi olarak görülmesini "komik bulduğunu" belirten Çavur, "Yurtta sulh" ismini ilk kez gözaltındayken polisten duyduğunu ifade etti.

FETÖ mensubu olduğuna ilişkin aleyhinde ifade veren Sinan Kurt'u tanımadığını, kod isim kullanmadığını savunan Çavur, FETÖ ile gönül bağı bulunmadığını öne sürdü.

ulusal.com.tr

Adnan Kasman kimdir, neden görevden alındı, kaç yaşında ve nereli? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü görevden alındı Gündem Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Adnan Kasman görevden alındı Gündem Irak’tan çok kritik ziyaret Gündem Üs bölgesine sızmaya çalışan 5 terörist öldürüldü Gündem