Muhalefetten tutsaklar için yeniden yargılama talebi

AKP kurmaylarının, “Cemaat milli orduya kumpas kurdu” açıklamaları, yargılamalar yenilenecek mi sorusunu akıllara getirdi. Muhalefet, hükümete seslendi, yasal düzenleme istedi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “tutsakları bırakın” derken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da “kumpasın üzerinin kapatılmamasını” istedi.

Abone ol

Silahlı kuvvetlere kumpas kuruldu açıklamasının ardından Ergenekon ve Balyoz davaları yeniden görülecek mi tartışmalarına muhalefet temsilcileri de katıldı.

Cemaat AKP kavgasının en sıcak anlarında, Başbakan başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, "Türk Ordusuna kumpas kuruldu" dedi. Akdoğan, kumpasın Gülen cemaati tarafından yapıldığını ifade etti.

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu’nda konuyu, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel gündeme taşıdı. Gelişmelerin ardından, Balyoz ve Ergenekon’da yargılamalar yenilenecek mi soruları konuşulmaya başlandı.

Konuyu Meclis'te değerlendiren CHP Grup başkanvekili Muharrem İnce, Ergenekon ve Balyoz tutukluların hemen serbest bırakılmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise daha sertti. Hükumete seslenen Vural, yasal düzenleme yapın çağrısında bulundu…

ulusalkanal.com.tr

AKP'den çarpıcı iddia Gündem Amerika'dan Silivri-Hasdal tutsaklarına yılbaşı sürprizi Gündem “Orduya kumpas“ kavgası Gündem Tekirdağ'da Güçbirliği için ilk adım atıldı Gündem