Kasder’in yürekli dostları buluştu

37 yıldır gönüllülerin çabalarıyla ayakta duran Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin ‘Altın İnsanları’ önceki gün bir araya geldi. Derneğin Başkanı Özdemir, binalarının haksız iddialarla ellerinden alınmak istendiğini söyledi

Abone ol

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin (KASDER) geleneksel “Yüz Altın İnsan” toplantısı derneğin Yeşilköy’deki merkezinde yapıldı. Kendi alanındaki tek merkez olan dernek, 37 yıldır gönüllü çabalarıyla ayakta duruyor. Hem derneğe destek sağlamayı hem de hastalarla dernek dostlarını bir araya getirmeyi amaçlayan toplantıya hastaların yanısıra hasta yakınları, derneğin dostları ve az sayıdaki basın mensubu katıldı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, yaklaşık kırk yaşındaki derneğin son üç yıl içinde yaptığı atılımla çıtayı yükselttiğini, kamuoyunun dikkatini çekmek ve desteğini aramak için bu tür toplantılar düzenlediklerini söyledi. Özdemir kendilerine tahsis edilen mekanın haksız iddialarla ellerinden alınmak istendiğini, derneğin sadece hastalara hizmet vermeyi amaçladığını vurguladı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki hastalara 40 kişilik bir gönüllüler ağı ile ulaşmaya çalıştıklarını anlattı. Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in “derneğin beyni” olarak tanıttığı, kendisi de bir kas hastası olan Yakup Sayın hastalar için derneğe bir minibüs bağışlayan hayırsever yurttaşlara ve destek veren Bakırköy Belediyesi’ne teşekkür etti. Bir görevli Şişli Belediyesi’nin tahsis ettiği mekanda ülkedeki ilk “Kas Tedavi Ünitesi”ni kurmayı amaçladıklarını belirtti. Söz alan öteki hasta konuşmacılar da yeni projeler üzerinde durdular. Toplantı, derneğe destek veren kişilere sunulan plaketlerle son erdi.

AZİMLİ İNSANLARIN KOLEKTİF FAALİYETİ

Cüneyt Akalın

KAS-DER’in Yeşilköy’deki dernek binasının bahçesindeyiz. İnsanın iliklerini ısıtan güneş yavaş yavaş çekilirken, cennetten bir köşeyi andıran güzel, bakımlı bahçede, hastalar ve konuklar bir araya geliyor. Elden kumandalı tekerlekli arabalar dolaşıyor masaların arasında... Kimi elini zor kaldıran kimi ancak parmaklarını oynatan hastalar karşılıyor konukları. Zar zor da olsa, temas temastır, “insan insanın kurdudur” diyen Hobbes haltetmiş, “İnsan insanın yaşam kaynağıdır, sevincidir” aslında. Hastalar ev sahibi olduklarının bilinci içinde, gelenleri buyur ediyor. Hareketleri sınırlı ama gönülleri zengin. Herkes sahiplenmiş derneği, kolektif bir faaliyet yürütülüyor. Derneğin kurucusu Coşkun Özdemir bir yanıyla derneğin her şeyi... Ama sahneyi hasta dostlarına bırakmaya özen gösteriyor.

Projeleri dillendiriyor. KAS-DER’in Yeşilköy Hat boyundaki dernek merkezi hem bir sosyal hem de idari bir merkez. Hayata tutunan azimli insanların gözlerindeki ışıltıları görmek isteyenler, geçerken bir uğrayıverirlerse dört bir yana dostluk saçan bir merkezle tanışabilirler.

Aydınlık

Kahve sevenler bu habere dikkat! Sağlık Virüs hızla yayılıyor! Ölümler artıyor! Sağlık Ekmeksiz diyet olur mu? Dr. Dyt. Yonca Sevim yanıtladı Sağlık LYS soru ve cevapları açıklandı! Tıkla/öğren! Sağlık