İşsizlik rakamları açıklandı

İşsiz sayısı geçen yıla göre azaldı. Ancak veriler Kovid-19'un ekonomiye yansımadığı döneme ilişkin... TÜİK, şubat dönemine ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de işsiz sayısı 4 milyon 228 bin kişi olarak kaydedildi.

Abone ol

Türkiye'de 4 milyon 228 bin kişi işsiz. Ancak koronavirüs salgını öncesi son işsizlik oranı düşüş gösterdi. İstihdam rakamları ise düşündürüyor.

Verileri Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı. Buna göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2020 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 502 bin kişi azaldı. İşsizlik oranı 1,1 puanlık düşüşle yüzde 13,6 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 1,5 puanlık azalış ile yüzde 15,4 oldu.

Verileri değerlendiren Ekonomist Hakan Topkurulu, “İş aramaktan vazgeçenler arttı.” dedi.

Veriler şubat ayına ait. Yani Kovid-19 salgınının etkilerinin işgücüne henüz yansımadı. Virüsün etkisini gösterdiği dönemde hizmet ve turizm sektörünün yara alması bekleniyor.

Uzmanlar, mart ve nisanda gelecek verilere dikkat çekiyor.

Şubatta geçen yılın aynı ayına göre işgücü dışında kalanlar ise arttı. İşgücüne katılma oranı 2,6 puanlık gerileme gösterdi. Oran 55,4 oldu. Genç nüfusta ise oran 39,1 seviyesinde kaldı.

TÜİK, "İnşaat Maliyet Endeksi, Mart 2020" verilerini de duyurdu. İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 6,92 arttı, aylık değişmedi.

Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 2,95, işçilik endeksi yüzde 15,57 arttı.

ulusal.com.tr

Bazı ürünlere ilave gümrük vergisi getirildi Ekonomi Bakan Pekcan'dan yerel para açıklaması Ekonomi İş Bankası’ndan ülke ekonomisine 416 milyar TL’lik destek Ekonomi Dolar bugün ne kadar oldu? Ekonomi