Barzani'den PKK açıklaması: Çok komik

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nın Şengal kantonuna itiraz etti. Şengal'in Irak'ın parçası olduğunu vurgulayan Barzani, kantonların kimseye fayda getirmeyeceğini belirtti. Neçirvan Barzani "Suriye’de de gördük PKK’nın dayatmacı bir yanı, tek güç olma hırsı var, bunu doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Abone ol

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Şengal Irak'ın bir parçası" dedi, PKK'nın kanton ilanına karşı çıktı.

Taraf gazetesine konuşan Barzani, kantonların kimseye faydası olmayacağını vurguladı.

IŞİD'e karşı Amerika ile PKK'nın işbirliğine itiraz etmediklerini belirten Barzani, PKK'nın tutumunu eleştirdi. "PKK’nın faaliyet alanı Irak’ın içerisinde değildir. Olmamalıdır. Suriye’de de gördük PKK’nın dayatmacı bir yanı, tek güç olma hırsı var, bunu doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Bölgesel Yönetim Başbakanı, PKK'nın Amerika'nın Musul operasyonuna katılma önerisini de "çok komik" bulduğunu söyledi.

Barzani, Hakan Fidan'ın MİT müsteşarlığından ayrılmasıyla hayal kırıklığına uğradığını, MİT'e dönmesine ise çok sevindiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

HDP'den TSK'ya yanıt Gündem Sırrı Süreyya Önder o iddiayı yalanladı Gündem Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e sert yanıt! Gündem Vatan için 'Vatan Partisi' diyoruz Gündem