Diyarbakır'da HDP'li belediye başkanlarına terör gözaltısı

HDP’li 5 belediyeye daha kayyım atandı. HDP'li Batman Belediyesi ile Diyarbakır'ın Silvan, Lice, Ergani ve Eğil ilçe belediyelerine kayyım atandı. Haklarında terör soruşturması bulunan 6 belediye eş başkanı gözaltına alındı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığının kararıyla HDP Batman Belediyesi ve Diyarbakır'ın Silvan, Lice, Ergani ve Eğil ilçe belediyelerine kayyum atandı.

Batman Belediye Eşbaşkanları Başkanı Mehmet Demir ve Şehriban Aydın; Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak; Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya; Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan ve Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul dahil 6 belediye başkan ve eş başkanı gözaltına alındı.

Ekim ayında kayyum atanan Yenişehir Belediye Eş Başkanı Belgin Diken de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belediye binalarında arama yapıldı. Batman Belediyesi’ndeki arama sırasında bina önünde toplanan gruba polis müdahale etti, 16 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir Belediyeleri dahil şu ana kadar HDP'li 37 belediyeye kayyum atandı ve yerine kayyum atanan 21 belediye başkanı tutuklandı.

ulusal.com.tr

Adalet Bakanı Gül açıkladı! Nöbet sistemine geçildi Gündem KKTC ve Lübnan'dan gelenler Mersin'deki yurtlara yerleştirildi Gündem TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan koronavirüs çağrısı Gündem MSB: M4 karayolunda 2. Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi Gündem