Akar, Fransa, İngiltere ve ABD Savunma Bakanları ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerikalı, İngilitere ve Fransız mevkidaşları ile görüştü. Barış Pınarı Harekatı'na ilşkin bilgi paylaşan Akar, mevkidaşlarına Türkiye'nin hedefinin hedefinin Fırat'ın doğusunda barışı sağlamak olduğunu aktardı.

Abone ol

Barış Pınarı Harekat'ı komuta merkezinde yoğun bir diplomasi trafiği yaşandı.

Milli Savunma BakanıHulusi Akar, üç mevkidaşı ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.

Bakanı Akar önce , Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile telefonda görüştü.

Bu görüşme sonrasında İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile yaptığı görüşme sonrasında ise ABD Savunma Bakanı Mark Esper'i aradı.

Milli Savunma Bakanı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin son bilgileri paylaştı.

Görüşmelerde Savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Akar mevkidaşlarına harekatın amacını anlattı.

Türkiye'ye yönelik algı operasyonu yürütüldüğüne dikakt çeken Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde 3 binden fazla teröristi etkisizleştirdiğni hatırlattı.

Milli Savunma Bakanı Akar mevkidaşlarına Barış Pınarı Harekatı ile Fırat'ın doğusunu terörden arındırılacağını vurguladı.

ulusal.com.tr

Diyarbakır'da terör örgütüne uyuşturucu darbesi Gündem Son dakika haberleri! Terör örgütü PKK/PYD, basını hedef aldı! Nusaybin'de 20 gazetecinin olduğu otele ikinci saldırı düzenlendi Gündem Son dakika haberleri! Bakan Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Barış Pınarı Harekatı açıklaması ve ABD'nin Türkiye'ye olası yaptırımı sorusuna yanıt Gündem Barış Pınarı Harekâtı'nda 3. gün Gündem